Share

Asociația “Părinți Salvatori” va face o donație pentru Spitalul din Pașcani. Un nou defibrilator, de ultimă generație, va ajunge în clinică.

Inițiativa a pornit ca urmare a decesului survenit la un copil, din lipsa unui astfel de aparat.

Un copil a murit zilele trecute la Spitalul de Urgență Pașcani. Părinții și martorii susțin faptul că defibrilatorul a fost urcat cu dificultate de la parter până la etajul 5, pe o durată de 40 de minute.

Citeste si   Cu ce ne ALIMENTĂM creierul? Top 5 cele mai ACCESATE site-uri din România

“Defibrilatorul pe care Spitalul îl avea nu era de ultimă generație. A durat foarte mult ca acesta să ajungă de la parter până la etajul 5. Ori după cum vedeți, un defibrilator de ultimă generație arată cam așa, un asemenea defibrilator poate fi transportat de la etajul 5 la parter, sau invers, întru-un minut două, în câteva secunde dacă alergi.” – a declarat Vasile Vlaşin, coordonatorul Asociaţiei „Părinţii Salvatori“

Citeste si   Acțiuni ale POLIȚIEI din județul IAȘI pentru siguranța cetățenilor

“Cutia în care se montează în spațiile publice e o cutie metalică, cu ușă transparentă, cu sistem de alarmă, cu supraveghere video, valoarea undeva la 2500 -2600 de euro în funcție de soluția pentru supravegherea video. De regulă le amplasăm în zone intens circulate, dacă se poate să fie instituți publice ca să fie pentru cetățeni” – a mai declarat Vasile Vlaşin, coordonatorul Asociaţiei „Părinţii Salvatori“

Asociația montează astfel de defibrilatoare în spațiile publice și pot fi folosite foarte ușor chiar și de persoane fără pregătire medicală. Aparatul tebuie doar deschis și prezintă pașii ce trebuie urmați pentru resuscitare.

Citeste si   Va fi CONSTRUITĂ o nouă GRĂDINIȚĂ cu fonduri EUROPENE, în zona Bucium

Asociația “Părinți Savatori” nu caută vinovați pentru decesul de la Spital, însă oferă soluții pentru ca astfel de situații similare să nu se mai repete, de aceea, în perioada următoare un astfel de aparat va fi donat instituției medicale din Pașcani.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ