Share

Un nou proiect de lege privind amenajarea autostrăzii Iaşi – Târgu-Mureş, care trece prin apropierea Pascaniului, a fost iniţiat, de această dată, de deputatul ieşean Petru Movilă. Demersul este susţinut de aproape 70 de parlamentari, din diferite formaţiuni politice şi este pentru prima dată când se alătură acestei cauze, un număr atât de mare de politicieni. Despre oportunitatea acestei investiţii s-a discutat zilele trecute în Parlamentul României, conform bittv.info

Noi încercări de amenajare a autostrăzii Iaşi – Târgu-Mureş, care trece prin apropierea municipiului Paşcani. Deputatul PMP, Petru Movilă, a iniţiat zilele trecute un proiect de lege privind oportunitatea şi necesitatea acestui obiectiv, care ar putea scoate Moldova din sărăcie. Parlamentarul a făcut şi o interpelare în Parlamentul României.

A trecut un deceniu de când a fost contractat primul studiu de fezabilitate pentru acest proiect dar nu s-a mai făcut nimic. Movilă a spus că proiectul legislativ este „cel mai important demers“ pentru că autostrada să fie începută şi este pentru prima dată când este susţinut de un număr foarte mare de parlamentari.

Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI

Principalele articole din proiect fac referire la finanţarea amenajării autostrăzii, în cadrul exerciţiului bugetar European 2014-2020, iar termenul de execuţie este de patru ani de la intrarea în vigoare a proiectului de lege. Dacă va fi aprobat, parlamentarul Petru Movilă spune că regiunea Moldovei s-ar putea dezvolta.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ