Share

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la focarul Covid-19 de la Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iași.

La testarea din data de 24 august 2020 au fost depistați alți 13 beneficiari ca fiind pozitivi. Aceștia sunt izolați într-o zonă special amenajată a instituției și monitorizați de  un medic infecționist.

Sunt 55 de cazuri la Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” unde sunt copii cu dizabilități neuropsihice ușoare și medii, care sunt specializați la Școala C. Păunescu. În momentul de față, cei 55 de beneficiari sunt izolați în alte locații respectiv 21 sunt izolați în Centrul Multifuncțional Rosetti, care este o locuință de tip familial care se află în spațiul Centrului, 21 se afla izolați într-o locuință tot de tip familial din cartierul Tătărași, vizavi de LIDL, iar restul de 13 pozitivați de către DSP se află tot în Tătărași, într-un modul.

De la începutul pandemiei, noi am avut peste 250 de cazuri confirmate, atât beneficiari cât și angajați ai DGASPC, în 17 centre de adulți și copii. Am avut un singur deces, o femeie care se apropia de vârsta pensiei care avea o formă de diabet destul de agresivă, restul au fost asimptomatici sau cu forme ușoare.

Cei 55 de beneficiari ai centrului sunt zilnic sub supravegherea unui medic DSP infecționist. a declarat Tiberiu Bantaș. purtător de cuvânt al DGASPC Iași.


Share
Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ