Share

E o situaţie disperată printre părinţi şi medici de familie. Dozele de vaccin antirujeolă trimise, în aceste zile, în ţară, ajung pentru mai puţin de o lună. Un nou focar a fost descoperit în zona Moldovei, unde o sută de copii sunt în pericol.

După patru luni în care vaccinul antirujeolic a lipsit în 10 judeţe, cele 100 de mii de doze trimise acum în teritoriu ajung, în cel mai bun caz pentru trei săptămâni. Medicii spun că este nevoie de 40 de mii de doze, lunar, la nivelul întregii ţări.

Citeste si   Spitalul mobil COVID-19 a primit autorizația de funcționare și poate primi pacienți

Mariana Boșneag este este doctor de peste 30 de ani. În cariera ei, niciodată nu a trecut printr-o astfel de criză. Ironia sitaţiei face să fi fost nevoită să îi roage pe părinţi să-şi vaccineze copiii, iar ea să nu aibă serul. Acum e în faţa unei decizii dificile.

În județul Argeș, de pildă, dozele au fost trimise doar pentru 3.880 de copii, în condițiile în care pe lista de vaccinare sunt peste 7000. Iar situaţia se repetă şi în alte judeţe. Asta după ce, în ianuarie, Ministerul Sănătăţii a refuzat cele 300 de mii de doze.

Citeste si   DSP a făcut anunțul! Câti elevi și profesori au fost infectați săptămâna aceasta cu noul Coronavirus

În tot acest timp, epidemia se extinde şi în estul ţării. Iar medicii de familie nu se mai feresc să conteste deciziile luate la Minister.

Politicienii cer ca ultimă soluţie reautorizarea Institutului Cantacuzino.

Prima decizie care trebuie luată urgent este desemnarea unui producător care trebuie să livreze dozele, iar statul român să nu se mai blocheze în birocraţie.

Citeste si   Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ