Share

Un avion al NATO de tip F-16, ar fi survolat la mică distanţă o aeronavă în care se afla ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu

Evenimentul s-a petrecut deasupra Mării Baltice, avionul alianței nord-atlantice fiind apoi îndepărtat de un avion de vânătoare al Rusiei, informează Reuters, citând site-ul agenţiei Tass.

Ministrul Shoigu se afla în drum spre Kaliningrad, unde în aceste zile au loc exerciții militare de amploare din cadrul Zapad (Vest) 2017.

Citeste si   SUA: Şapte morţi şi cel puţin 177 de persoane infectate cu COVID-19 după o nuntă în statul Maine

Avionul de luptă, un F16, ce aparţinea Forțelor NATO în Europa ar fi încercat să se apropie de o aeronavă ce-l avea la bord pe ministrul rus, chiar dacă aceasta zbura deasupra apelor internaţionale, conform Tass.

Replica de la Moscova vine în contextul în care, marţi, oficialii americani au acuzat că un avion de vânătoare rus dotat cu armament s-a apropiat periculos, la doar 1,5 metri, de o aeronavă de recunoaştere a Statelor Unite, deasupra Mării Baltice.

Citeste si   Donald Trump nu va fi prezent la Adunarea Generală a ONU din acest an

Acesta este cel de-al doilea incident din ultimele zile care tensionează relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii, după ce duminică un avion de luptă american a doborât un avion de luptă al forțelor guvernamentale siriene aflat în misiune împotriva unei grupări a Statului Islamic.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ