Ieri 10 iulie, s-a aprobat un acord de parteneriat privind colaborarea dintre Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad și Municipiul Iași, în vederea implementării proiectului „Construire pod peste râul Bahlui în zona Cicoarei (strada Sarmisegetuza – stradela Sofia Nădejde / lucrări de supratraversare râu Bahlui în zona Cicoarei – Dacia / pod cu patru benzi carosabile)”.

Acest proiect este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Iași

Podul cu patru benzi carosabile proiectat peste râul Bahlui între strada Sarmisegetuza și stradela Sofia Nădejde va facilita traficul auto și pietonal între zona cartierului Alexandru cel Bun și zona Cicoarei (cu obiectivele Spital Arcadia, Ștrand, terenuri de sport etc.), implicit relația cu centura de trafic în str. Cicoarei si va asigura o legătură mai rapidă prin Pasajul „Octav Băncilă” între zona de Vest (cartierele Galata, Cicoarei) și zona centrală sau zona de Est a orașului (cartierele Copou, Tătărași, Ciric, Aeroport).

Proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, fluidizarea traficului, creşterea siguranţei utilizatorilor, miscşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent și scurtarea legăturilor rutiere.

Reamintim că municipalitatea ieșeană a relansat licitaţia pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui în zona Cicoarei. Termenul de depunere a ofertelor este 18 iulie, iar valoarea contractului a fost estimată la 9.122.460 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ