Share

Un alt proiect care se află pe lista de priorități a primăriei Ungheni este reabilitarea integrală a sistemelor de irigații.

Deficitul de umiditate în sol este o problemă reală pentru culturile din România, 50% din suprafața totală a terenurilor agricole din țară au de suferit din această cauză, potrivit unui studiu realizat de Banca Mondială. Infrastructura de irigații actuală este mult redusă în comparație cu cea din anul 1989; dacă atunci aceasta acoperea 2.9 milioane de hectare, degradarea continuă a dus la scăderea acestei suprafețe până la 1.1milioane de hectare.

Citeste si   Tribunalul IAȘI clasat pe locul 4 în ierarhia tribunalelor din ROMÂNIA având cel mai mare volum de ACTIVITATE în 2020

Obiectivul proiectului îl reprezintă reabilitarea integrală a sistemelor de irigații pe osuprafață de 1222ha. Prin instalarea unor sisteme performante de irigare, riscurile privind productivitatea și rentabilitatea în agricultură scad considerabil. De altfel, această metodă are menirea să suplimenteze alimentarea cu apă în timpul perioadelor secetoase, să crească astfel randamentul culturilor și să contribuie la mărirea veniturilor pe care le obțin fermierii.

Citeste si   Mihai CHIRICA a fost atacat cu IAURT de un PROTESTATAR! După incident, edilul a vorbit despre RETRAGEREA din POLITICĂ

În anul 2018 a fost înființată Organizația Utilizatorilor de Apă în satul Bosia, comuna Ungheni, județul Iași. După înființarea acestei organizații s-a trecut la întocmirea documentației referitoare la modernizarea stației de pompare Bosia ( pe moșie).

,,Proiectul a fost depus în data de 25 aprilie la AFIR, valoare proiectului este de un milion de euro fără TVA. Suntem în procedură de a înființa Organizația Utilizatorilor de Apă pentru irigație și pentru stația de pompare doi (CIF) și urmează ca după înființarea acestei organizații să întocmim documentația pentru modernizarea sistemului de irigație aferent acestei stații,” a declarat primarul Iulian MARCU.

Citeste si   24 ianuarie 2021 la IAȘI! IEȘENII și-au cerut dreptul la DEZVOLTARE: ”Opriți SPĂGILE și CORUPȚIA! Avem nevoie de A8”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ