OPENVILLE – primul proiect de tip mixt din vestul ţării, dar şi cel mai important proiect imobiliar care va fi inaugurat anul acesta pe piaţa din România

Proiectul care se dezvoltă în prezent la Timişoara se numeşte Openville. Acesta va fi al doilea proiect de tip mixt după ansamblul Palas Iaşi.

Openville, care are la bază acelaşi concept de „oraş în oraş” ca proiectul Palas, presupune o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro, fiind cea mai mare investiţie în real estate realizată în vestul ţării. Proiectul de la Timişoara este dezvoltat împreună cu partenerii Atterbury Europe.

Proiectul mixt Openville este realizat în jurul actualului Iulius Mall, centrul comercial din Timişoara al companiei IULIUS inaugurat în 2005.

Prin acest proiect de regenerare urbană, compania IULIUS continuă misiunea începută în 2005, la inaugurarea Iulius Mall Timişoara, de a schimba în bine viaţa comunităţii. Vom crea un spaţiu vibrant, ce va transforma Timişoara într-un oraş cosmopolit, pe care locuitorii săi, deschişi spre multiculturalitate, îl merită ”, susțin reprezentanții proiectului.

Openville va fi cel mai mare centru de afaceri, cumpărături și divertisment din vestul României. Proiectul va fi realizat în două etape, iar prima sa fază se află în curs de finalizare. Prima etapă va fi inaugurată anul acesta, iar data o vom anunţa în perioada următoare”, declară reprezentanții proiectului.

La finalul primei etape de dezvoltare, proiectul va include: 47.000 mp suplimentari de retail, noi concepte de timp liber, un nou cinema multiplex, 50.000 mp de spaţii office în operare (în clădirile UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp în construcţie (UBC 0), un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi 4.070 de locuri de parcare.

Citeste si   Doliu în Partidul Mișcarea Populară

OPENVILLE va cuprinde: clădiri de birouri, restaurante, zonă de retail, săli de evenimente, parc de distracții

Pe larg, ce va include faza 1:

BIROURI
3 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de 50.000 mp, deja funcţionale: United Business Center 1 (finalizată în decembrie 2017; 13.000 mp); United Business Center 2 (finalizată în ianuarie 2017; 18.000 mp); United Business Center 3 (finalizată în martie 2019; 19.000 mp). În cele trei clădiri lucrează deja aproximativ peste 3.300 de persoane, la peste 20 de companii multinaţionale, din IT şi automotive. Printre acestea se numără: Intel, Microsoft, Ness Digital Engineering, Atos, Veoneer, ACI Worldwide, NTT Data, Visma Software, Bitdefender şi Azets.

Cea mai înaltă clădire de birouri – United Business Center 0, cu 155 de metri înălţime şi 155 de etaje. La această clădire se lucrează din aprilie 2018, iar la momentul inaugurării primei faze a ansamblului Openville, se va afla în construcţie. UBC 0 va avea o suprafaţă totală de birouri de peste 52.000 mp, iar la parter se vor regăsi magazine şi restaurante. Totodată, la etajul întâi va fi un centru de evenimente corporate, cu şapte săli.

RETAIL
La capitolul retail, ansamblul Openville va completa oferta de cumpărături a Iulius Mall cu o suprafaţă suplimentară de 47.000 mp.

Openville va oferi multiple experienţe: de la cafenele şi restaurante cu decor şi meniu tematic, unde poţi petrece o seară relaxantă după orele de la birou, săli pentru evenimente private, toate brandurile pe care ţi le poţi dori, până la parcul din inima proiectului, ideal pentru recreere ” – subliniază reprezentanții PALAS.

Citeste si   Arad: Două persoane au ajuns la spital, după ce au fost implicate într-un accident

Cei 47.000 mp suplimentari de retail vor fi amenajaţi într-o extensie a actualului mall şi la parterul clădirilor de birouri din ansamblu. Concret, oferta de shopping va fi completată de branduri internaţionale în premieră în Timişoara, precum Zara Home, Oysho şi Taco Bell, dar şi de magazine mai generoase ca suprafaţă ale unor mari retaileri deja prezenţi în mall.

Proiectul va include cel mai mare centru de sănătate şi fitness din ţară, al brandului World Class, care va inaugura aici şi o piscină semi-olimpică.

Vizionarea unui film se va transforma într-o experienţă aparte, datorită cinematografului Cinema City, care se va extinde până la 12 săli şi va implementa, pentru prima oară în afara Bucureştiului, conceptul de cinema VIP: cină şi film, în sistem ultra all inclusive.

Tot în noul corp prin care se extinde Iulius Mall vor fi disponibile trei săli pentru evenimente private şi conferinţe şi va fi deschisă prima grădiniţă şi şcoală primară din Timişoara în sistem britanic, cu predare exclusiv în engleză.

Fie că sunt poziţionate în interiorul mall-ului, dar cu terase spre zona verde, fie la parterul clădirilor de birouri şi cu panoramă spre parc, cafenelele şi restaurantele din Openville vor reprezenta unul dintre punctele foarte ale proiectului. Acestea se vor evidenţia prin amenajarea tematică, design-ul interior memorabil şi meniurile aparte. Manufaktura, Tucano Coffee, C HOUSE CAFÈ MILANO sau TED’S COFFEE sunt doar o parte dintre brandurile de food&beverage care se vor regăsi în Openville, unele dintre acestea operate de antreprenori din Timişoara.

Citeste si   Nicolae Bădălău, o nouă declarație despre diasporă: "Oameni sezonieri și altfel de oameni..."

PARC

Openville este prima dezvoltare din vestul ţării care combină un parc, un mall şi clădiri de birouri

Parcul, cea mai aşteptată şi spectaculoasă amenajare din proiect, va fi realizat peste noua parcare subterană din ansamblu (580 de locuri) şi va include numeroase elemente menite să relaxeze. 1.400 de arbori maturi din specii variate, transportaţi de la pepiniere din Italia cu peste 500 de tiruri, gazon special pe care vizitatorii se pot aşeza ca în marile parcuri ale lumii, piaţete pentru târguri şi evenimente în aer liber, alei de promenadă, un carusel pentru copii, patinoar şi un lac se numără printre atracţii.
Parcul ansamblului Openville este realizat de echipa de peisagişti care a lucrat la spaţiul verde din Palas.

INFRASTRUCTURĂ

Ansamblul Openville include şi prima parcare supraetajată din Timişoara

Aceasta a fost dată în folosinţă în aprilie 2018 şi are peste 910 locuri, dispuse pe 6 niveluri. Totodată, în ansamblu se lucrează şi la o nouă parcare subterană (a doua după cea existentă sub Iulius Mall Timişoara). Aceasta va avea 580 de locuri, dispuse pe două niveluri.

Se lucrează şi la un pasaj auto subteran, care va traversa ansamblul Openville de la Est la Vest, va fluidiza circulaţia şi va creşte accesibilitatea rutieră a zonei. Acesta va avea 203 metri lungime şi 26,5 metri lăţime şi două benzi pe fiecare sens de circulaţie. Deasupra pasajului vor fi amenajate porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, elemente care vor face parte din parcul ansamblului mixt Openville. Costurile vor fi suportate de dezvoltator, iar investiţia va fi donată municipalităţii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ