Share

Noul regulament privind salubrizarea oraşului stabileşte un număr de 11 sancţiuni pentru ie­şenii care încalcă normele locale. 

La capitolul sancţiuni, regulamentul prevede 14 tipuri de contravenţii pentru operatorul de salubrizare, 13 pentru agenţii economici şi 11 pentru persoane fizice.

Cea mai mare amendă pentru acestea din urmă ajunge la 3.000 lei şi are în vedere arderea deşeurilor din punctele de colectare. Sistemul de management integrat al deșeurilor (SMID) in județul Iaşi a fost proiectat astfel încât sa asigure atingerea obiectivelor si țintelor legislative, a celor din Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeana.

Citeste si   ANALIZA alegerilor locale în IAȘI! Mihai CHIRICA a ieșit primar cu 36.000 de VOTURI din totalul de 400.000 locuitori

In cadrul SMID vor fi gestionate acele categorii de deșeuri, care sunt in responsabilitatea autorităţilor administrațiilor publice locale. Judeţul Iaşi a fost împărțit în 4 zone de colectare a deşeurilor:

Zona 1 Paşcani Ruginoasa include următoarele UAT-uri: Pașcani, Târgu Frumos, Ciohorani,
Cristești, Lespezi, Sirețel, Tătăruși, Vânători, Todirești, Valea Seaca, Hărmăneşti, Ruginoasa, Moțca, Mogoșești-Siret, Stolniceni Prajescu, Miroslovești, Ceplenița, Cotnari, Balș, Cucuteni, Heleșteni, Strunga, Brăești, Alexandru I. Cuza, Hălăuceşti, Ion Neculce, Mircești, Răchiteni, Oțeleni, Butea, Costești;

Citeste si   De ce să alegi un Echipament Profesional de Protecție la Sablare

• Zona 2 Bălţaţi include următoarele UAT-uri: Podu Iloaiei, Plugari, Fântânele, Coarnele Caprei,
Gropnița, Focuri, Belcești, Bălțați, Erbiceni, Romanești, Lungani, Popești, Sinești, Sipote, Dumești;

Zona 3 Iaşi include următoarele UAT-uri: Iaşi, Voinești, Horlești, Mădârjac, Dagâța, Țibana, Tansa, Ţibăneşti, Mogoșești, Mironeasa, Ipatele, Scheia, Drăgușeni, Scânteia, Grajduri, Andrieșeni, Vlădeni, Bivolari, Trifești, Roșcani, Probota, Tigănași, Movileni, Victoria, Rediu, Valea Lupului, Miroslava, Aroneanu, Golăiești, Holboca, Ungheni, Ciurea, Bârnova, Tomești, Tutora, Dobrovăț, Schitu Duca, Comarna, Prisăcani, Costuleni, Ciortești, Grozești, Moșna, Dolhești, Cozmești, Gorban, Lețcani, Popricani, Raducaneni

Citeste si   PEȘTELE le-a adus o lucrare penală! Poliţiştii de FRONTIERĂ cercetează trei bărbați pentru BRACONAJ PISCICOL.

• Zona 4 Hârlău include următoarele UAT-uri: Hârlău, Deleni şi Scobinţi.

Proiectele existente din domeniul gestiunii deşeurilor au fost integrate în SMID. A fost conceput un flux de colectare, valorificare şi eliminare a deşeurilor municipale, care să asigure atingerea obiectivelor legislative si ale proiectului SMID.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ