Timișoara, în rețeaua traficului de migranți! Orașul de pe Bega e împânzit de case conspirative și trasee secrete 

Într-un oraș de pe Bega s-a dezvoltat o înșiruire de case și trasee folosite de traficanți pentru a transporta spre Occident persoane care călătoresc clandestin dinspre Irak, Siria, Pakistan, Iran, Afganistan sau Turcia.

„Evident că traficanții încearcă zi de zi să forțeze, e o pleașcă de bani la mijloc, dar autoritățile au capacitatea și pregătirea de a controla situația. A contat inclusiv faptul că peste noi n-a venit același val care a afectat Croația, Bulgaria sau Italia, așa că autoritățile au avut timp să se organizeze tehnic, informativ și strategic”, spune Mircea Mocanu.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

Surse din sistem indică însă că, în spatele datelor publice, migrația ilegală a devenit un pol cu potențial exploziv în zona Timișoarei, unde s-a stabilizat placa turnantă a rețelelor către Occident pentru cetățeni fugiți din Irak, Siria, Pakistan, Bangladesh, Iran, Afganistan sau Turcia.

„Timișoara e slab organizată în materie de migrație și sunt cazuri care le scapă printre degete. Sunt multe situații în care persoane intrate ilegal în țară nici măcar nu sunt identificate, nu li se iau amprente, iar autoritățile se mulțumesc să le trimită înapoi la pachet spre Serbia sau Bulgaria, de unde au venit. Și de acolo sunt șanse mari ca respectivii să forțeze din nou frontierele pentru a-și atinge scopul”, explică un oficial implicat în fenomen.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

În orașul de pe Bega s-ar fi creat și o rețea de case conspirative, folosită pentru a-i găzdui temporar pe cei pătrunși ilegal în România înainte de a-și continua drumul spre Occident.

„Sunt apartamente sau locuințe în cartierele de case, cumpărate sau închiriate. Ele sunt gestionate și dezvoltate de azilanți proveniți din aceleași țări cu probleme, care, după ce primesc statutul respectiv, încep să se miște cu ușurință în România. Autoritățile nu mai stau cu lupa pe ei, atenția asupra lor scade, astfel încât se pot desfășura destul de bine în organizarea grupurilor ilegale”.

Așadar, și România este supusă acestui fenomen al MIGRAȚIEI, numărul migranților crescând semnificativ de la an la an.

Citeste si   Noi REGLEMENTĂRI! Cum se va face accesul IEȘENILOR la medicul de familie: "Între PROGRAMĂRI avem pauză de 15 minute pentru IGIENIZARE"
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ