A burned-out van is prepared for removal after youths rioted in Husby, northern Stockholm on May 21, 2013. Youths in the immigrant-heavy Stockholm suburb of Husby torched cars and threw rocks at police, in riots believed to be linked to the deadly police shooting of a local resident. An apartment building had to be evacuated for an hour during the night after fire spread inside a garage, and shops and schools in the low-income neighbourhood had their windows crashed. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND (Photo credit should read JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Getty Images)

Este anchetă la Botoșani, după ce, în timpul nopții de luni spre marți, mai multe mașini parcate pe străzile din oraș au fost incendiate de o persoană necunoscută care le-a stropit cu substanțe inflamabile

În noaptea de luni spre marţi, patru autoturisme au ars în municipiul Botoşani. Maşinile erau parcate în zone diferite ale oraşului, dar aproape de centrul municipiului.

Este vorba însă despre alei lăturalnice. Pompierii au intervenit şi au reuşit să izoleze incendiile izbucnite la intervale de câteva zeci de minute unul faţă de celălalt. Maşinile au fost însă avariate grav.

În urma cercetărilor se bănuieşte că a fost vorba de o incendiere intenţionată. Mai mult decât atât ar fi vorba de un piroman, care a incendiat doar din plăcerea de a vedea cum ard autoturismele.

Oamenii legii spun că este vorba despre o incendiere intenţionată, opera unui piroman. Autoturismele erau parcate în locuri diferite, aproape de zona zero a oraşului.

„Cel mai probabil, cele cinci incendii înregistrate în municipiul Botoșani au fost generate cu intenție.

 Prima intervenția a fost la un autoturism a fost cuprins de flăcări

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul mașinii, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte autoturisme parcate în zona.

Apoi salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la parterul unui bloc.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat ca ardeau un cărucior de copil și mai multe jucării, iar casa scării era plina de fum.

Zece minute mai târziu, un alt apel la 112 anunța un incendiu care a cuprins un autoturism, la fel ca și în cazul incendiului de mai devreme incendiul se manifesta în interiorul mașinii.

După ora 01.00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a alte două incendii, la sosirea forțelor de intervenție la fata locului, ardeau mai multe deșeuri menajere dintr-un tomberon și cauciucurile din spate ale unei autoutilitare”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ