Procesul se apropie de final la Curtea de Apel Iaşi după ce, în primă instanţă, agentul a fost achitat. Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au analizat încă o dată procesul în care un agent de poliţie din mediul rural este judecat pentru purtare abuzivă.

Poliţistul F. C. a fost achitat prin primă instanţă pentru faptele sale, însă partea vătămată a formulat apel şi procesul s-a reluat. Un nou termen de judecată urmează a avea loc în data de 14 noiembrie.

Procesul poliţistului a început în 2015, atunci când agentul era deferit justiţiei în urma unei anchete derulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Rechizitoriul întocmit de procurori în acest caz conţine detalii despre modul în care, spun procurorii, poliţistul ar fi făcut o „anchetă“ împotriva minorului Abel C., în prezent în vârstă de 18 ani, scrie realitatea.net

Poliţistul ar fi comis fapta pe 23 iulie 2013, atunci când Abel C. a fost prins după ce ar fi luat un pachet de ţigări de pe tejgheaua unui magazin din comuna Ţibăneşti. Abel suferă de un handicap psihic accentuat şi se afla în magazin alături de alţi doi copii. F. C. ar fi luat decizia de a-i pedepsi pe minori punând în gura acestora mai multe ţigarete, pe care le-ar fi aprins.

„Inculpatul l-a aşezat în genunchi pe copilul C. Abel, l-a lovit cu palma peste faţă şi în zona coastelor, l-a călcat cu bocancii pe picior, a aprins o ţigară şi i-a obligat pe copii să tragă câte un fum, după care l-a obligat pe minor să mestece restul ţigării rămase. L-a scuipat pe vărul victimei şi a înjurat de câteva ori“, au stabilit procurorii ieşeni, potrivit rechizitoriului.

Agentul ar fi vrut să îl bată pe copil şi cu bastonul, însă a fost oprit de vânzătoarea de la magazin, care îi era şi iubită. Abel a fost în cele din urmă lăsat să plece acasă, şi a primit bomboane pentru a nu spune nimănui că a fost umilit. Bunica sa a fost cea care a solicitat intervenţia autorităţilor, care au demarat o anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ