Share

Un preot din Iasi vrea sa duca la mare 120 de copii sarmani din mediul rural, care nu au fost niciodata intr-o excursie. Copii premianti vor fi rasplatiti cu o tabara pe litoralul Marii Negre.

Elevii au rezultate excelente la invatatura. Parintele Dan Damaschin, a solicitat ajutor prietenilor de pe Facebook pentru  a putea duce la capat misiunea pe care si-a propus-o.

Dan Damaschin, preot: “Am luat legatura cu prietenii de pe facebook. Oamenii se vor mobiliza si copiii vor merge la mare. In aceasta vara ne-am propus sa cucerim marea cu copiii din zona Iasului, copii care stiu doar pe harta unde este marea, pentru ca sunt buni la invatatura si cunosc geografia. Este o sansa sa le implinim un vis.”

In casa modesta a familiei Hutanu, din localitatea Golaesti, e zarva mare de cand copiii, toti premianti, au aflat ca vor vedea marea pentru prima data in viata lor.

Citeste si   Activități în sistem integrat în județul Iași pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV-2

Entuziasmati, fratii mai mici, de 12 si 10 ani, spun ca au vazut intinderea uriasa de apa doar la televizor, scrie stirileprotv.ro

“Am primit vestea ca voi merge la mare cu tot cu fratii mei. N-am sperat niciodata sa se intample atat de repede, dar am visat intotdeauna sa merg la mare”, spune Andra.

Mama copiilor spune ca nu ar fi avut niciodata bani sa le plateasca o tabara.

Veronica Hutanu, mama: “Am copiii extraordinar de destepti. Sunt foarte fericiti, asteapta cu nerabdare sa mearga la mare.”

La cativa kilometri departare, in localitatea Medeleni, alti trei frati si-au asezat diplomele la loc de cinste si asteapta sa ajunga la Constanta.

Citeste si   11,13 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF - Antifraudă

Proiectul “Prima data la mare pentru premianti” a prins contur la
initiativa unui preot, care a cerut ajutor pe Facebook. Solidaritatea oamenilor simpli nu s-a lasat asteptata si primele donatii incep sa apara.

Pentru ca visul lor sa devina realitate, e nevoie de 81.000 de lei, pentru transport cazare si masa, adica in jur de 650 de lei pentru fiecare copil premiant.

Citeste si   Activități în sistem integrat în județul Iași pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV-2

Daca banii se vor strange la timp, cei 120 de copii vor pleca la mare pe 2 iulie.

Puteti ajuta acesti copii sa vada marea:

BANCA TRANSILVANIA, SUCURSALA IASI
SWIFT BTRLRO 22

CONT Lei: RO64BTRLRONCRT00W8759401


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ