Share

Primarul comunei Bârnova, Mihai BĂLAN, este în pas cu tehnologia, consumând din bugetul local sume EXORBITANTE pentru diverse dispozitive

„La 5 km distanță de aglomerația municipiului Iași, se află situată comuna Bîrnova”, așa arată începutul descrierii unei comunități conduse de un ales local care se află în pas cu tehnologia și la curent cu ultimele trenduri ce țin de telefonia mobilă. Acest lucru nu este afirmat la voia întâmplării.

Primarul comunei Bârnova, Mihai BĂLAN, a făcut în ultima perioadă zeci de investiții de ordinul milioanelor de lei din bugetul local în achiziții inexplicabile.

Edilul local a fost sunat pentru a-i fi solicitat un punct de vedere, însă acesta nu a răspuns la niciun apel. Am reușit totuși să transmitem întrebările noastre, sau cel puțin această garanție am primit-o din partea consilierului personal, Constantin Rusu. Ca răspuns la solicitările noastre am primit promisiunea:

“Acesta este numărul dumneavoastră de telefon? Îi voi transmite domnului primar și acesta vă va suna imediat”.

Fie mesajul nu a ajuns la primar, fie acesta caută argumentele necesare… Cert este că desfășurarea achizițiilor din bugetul local al comunei rămân o enigma pentru opinia publică.

Citeste si   ACUZAȚII de FURT la USR IAȘI! Nimeni nu s-ar fi AȘTEPTAT la un astfel de COMPORTAMENT din partea deputatului Cosette CHICHIRĂU

Instituția a fost dotată cu două telefoane de ultimă generație, respectiv un Samsung Galaxy S 9 în valoare de 2 490 RON și un Samsung Galaxy Note 8, Dual Sim, 64 GB, Gold în valoare de 2 456 RON. Întrebuințarea acestor smart telefoane nu am putut să o aflăm întrucât primarul nu a putut răspunde apelurilor noastre telefonice.

Pe lista achizițiilor se mai adaugă și laptopuri extrem de scumpe, precum și reparația acestora la perioade scurte de timp.

Sub denumirea Echipament de comunicatii în data de 27-04-2018 primăria Bîrnova a achiziționat un Laptop HP 15.6 Pavilion i7 3.8, 8GB, 1 TB, GTX 1050 prețul acestuia a fost de 4 490 RON achizția s-a facut prin firma IMPACT SHOP ACCESORIES SRL

În data de 09-05-2018 alte 2 laptop-uri au fost achiziționate valoarea acestora a fost de 4999.98 RON (Laptop HP , Dispaly 15 INCH,Procesor generatia 6, 500 HDD, Placa video integrata) achiziția acestora a fost facută de la aceiasi firma IMPACT SHOP ACCESORIES SRL

Pix dotat cu cameră ascunsă

Anul trecut, în vistieria primăriei a intrat o investiție care de asemenea ridică semne de întrebare. Este vorba despre un pix dotat cu cameră ascunsă, CAMERA VIDEO IN PIX CAM-3 HD pentru care s-a platit 495 RON, achizitia a fost făcută de la firma SPYSHOP SRL.

Citeste si   ”Începe Școala” cu BINE și pentru copiii din MIROSLAVA

Majoritatea acestor cumpărături directe au fost încheiate cu firma IMPACT SHOP ACCESORIES SRL, care pare a fi o firmă abonată la contractele încheiate cu instituția.

Societatea IMPACT SHOP ACCESORIES SRL administrata de familia HAPĂU a fost infiintata in data de 12 Septembrie 2017, conform licitatiepublica.ro comuna Bârnova este singura institutie din Iași cu care societatea prinde contracte pe banda rulantă.

1HAPĂU BOGDAN PETRUasociat50 %IașiIașiRomâniaromână100
2HAPĂU IOANA-CĂTĂLINAasociat50 %IașiIașiRomâniaromână100

 

Societatea IMPACT SHOP ACCESORIES SRL se mai ocupă la Primăria BÎRNOVA si de reparare si de intretinere a generatoarelor pentru aceste servicii primăria a achitat suma de 3,760 RON in luna martie a acestui an.

VACANȚE de LUX pentru angajații PRIMĂRIEI BÂRNOVA

Nu ne sunt străine modalitățile prin care cheltuie primarul MIHAI BĂLAN bugetul primăriei. În urmă cu o lună vă prezentam vacanțele de lux în care sunt trimiși aleșii locali, va reamintim ca numai pentru cazare pentru perioada iunie – septembrie 2018 s-a cheltuit fabuloasa suma de 41.550 RON adica aproximativ 9000 de EURO,  insa nici pe acest subiect nu am primit nicio explicatie din partea Primăriei Bârnova deși reporterii Ziarului Buna Diminteața Iași au incercat sa ia legătura cu domnul primar Mihai BĂLAN în nenumarate rânduri.

Citeste si   Comuna TOMEȘTI va avea, până la sfârșitul anului 2021, DISPENSARE MEDICALE în toate localitățile

VACANȚE de LUX pentru angajații PRIMĂRIEI BÂRNOVA. Sumele CHELTUITE sunt FABULOASE

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ