Share

Încă din 2008, contractele firmei POD-PROIECT SRL cu statul au trecut de 1 milion lei

POD-PROIECT SRL aparține profesorului COMISU CRISTIAN CLAUDIU. Acesta este cadru universitar la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași.

În POD-PROIECT SRL, Comisu desfășoară în principal activitati de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

Firma are o vechime de 17 ani. În 2018, Comisu a realizat cu 9 angajați o cifră de afaceri de 2.893.241 RON și un profit de 942.725 RON.

O componentă importantă în activitatea profesorului Comisu o reprezintă, în mod evident, colaborarea cu statul. Aici nu ne referim la activitatea profesorală desfășurată de către acesta în cadrul Universității Tehnice din Iași, ci la contractele de achiziții publice desfășurate în raport cu diverse instituții ale statului român.

Citeste si   SITE-ul de CAMPANIE al PNL Iași are un NOU ADMINISTRATOR! Sora lui Costel ALEXE, Adina DURA conduce ”PULSULUI IEȘEAN”?

După cum se poate obersa din următorul grafic, încă din 2007, contractele publice ale POD-PROIECT SRL au depșit valoarea de 1 milion lei.

 

 

 

 

 

 

Contracte publice de aproape 11 milioane lei, în ultimii 11 ani

Ieșenii de la POD-PROIECT SRL își pun la dispoziția unora dintre cele mai mari primării din țară serviciile de expertizare sau verificare tehnică. 

Recent, mai exact pe 19 aprilie, Primăria Brașov a contractat firma Pod-Proiect pentru a elabora DALI pentru lărgirea străzi din Brașov. Valoarea serviciilor de proiectare tehnică s-a ridicat la 131500 RON.

Citeste si   Se vor în PARLAMENT! USR-PLUS Iași a intrat în zodia oportunismului POLITIC: lista candidaților la alegerile PARLAMENTARE este dominată de NECUNOSCUȚI

Primăria Iași a apelat recent la aceeași firmă pentru a expertiza tehnica Pasajul Superior Socola, care, așa cum se poate observa cu ochiul liber, se află într-o depreciere accelerată.

Valoarea expertizei este de 24000 RON, iar licitația s-a desfășurat în 10 aprilie. Această expertizare face parte dintr-un program mai amplu pe care Primăria Iași îl are planificat pentru refacerea infrastructurii rutiere din Iași. Trebuie remarcat faptul că, starea drumurilor de pe raza muncipiului Iași se află la nivelul anilor ’90.

Tot la Iași, POD-PROIECT SRL a mai realizat un studiu de fezabilitate în cadrul proiectului “Fluidizarea traficului din intersecția Podu Ros cu Splai Bahlui – Mal Drept și Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecționale cu o singură bandă”.

Citeste si   TESTE rapide pentru COVID-19 în SPITALELE din România! Carmen DOROBĂȚ: ”Aceste teste RAPIDE vor fi orientate în SPECIAL către zonele de UPU”

Fluidizarea s-a realizat … probabil pe hârtie

În aceeași notă, în august 2018 între Primăria Iași și POD-PROIECT SRL a mai survenit un contract de “Achiziție SERVICII DE ASISTENTA TEHNICA STRAZI” la fel de concludent precum denumirea achiziției.

Valoarea contractului a fost de 30000 RON, însă rezultatele acestor alocări financiare ale Primăriei Iași au întârziat să se vadă, străzile din cartierele ieșene așteptând probabil viitoarele campanii electorale pentru a fi cârpite.

Bugetul municipal însă nu este cruțat, numeroase alocări financiare fiind direcționate către studii și expertize tehnice.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ