Un strop de bucurie pentru 2000 de copii sărmani! Preotul Dan Damaschin vine la Interviurile BunaDimineataIasi

0
Share

Din anul 2005, preotul misionar Dan Damaschin de la biserica Maternităţii „Cuza-Vodă” din Iaşi pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă aproximativ 2000 de copii sărmani.

Părintele Damaschin se îngrijeşte să le ofere elevilor sărmani haine, încălţăminte, rechizite produse utile pentru îngrijirea lor în luna septembrie, le oferă tot ce le este necesar, iarna şi de sărbătorile pascale.

Părintele Damaschin reprezintă, într-adevăr un sprijin şi o persoană cu foarte multă bunăvoinţă care se înarmează cu răbdare, generozitate şi mult entuziasm când vine vorba de familii nevoiaşe cu mulţi copii, de mame în stare critică sau de copii bolnavi din zona Moldovei.

Citeste si   Ludovic ORBAN: 14 SECUNDE DE TĂCERE când a fost întrebat despre POSIBILA întoarcere a lui CHIRICA la PSD
Iaşul concentrează cam tot ce înseamnă urgenţă medicală din Moldova la „Maternitatea Cuza Vodă”, a mărturisit părintele Dan Damaschin.

„Am fost determinat să continui aceste campanii, deoarece Iaşul este capitala celei mai sărace regiuni din Europa. Aici ajung mamele cele mai bolnave şi cele mai sărace din toată Moldova. (…)

Pentru mine fiecare caz reprezintă o nouă provocare, pentru că mă implic ca persoană de atâta timp şi pentru că ştiu că în spatele acestor nevoi financiare, apar şi nevoile spirituale”, a declarat pentru ziarul “BunăDimineaţaIaşi”, părintele Dan Damaschin.

Plecăm de la scutecele, la plasele cu hăinuţe, ajungem la poarta familiei şi descoperim că sunt copii mai bolnăviori, a mai adăugat părintele Dan Damaschin.

Citeste si   Moment de CUMPĂNĂ pentru piața IMOBILIARĂ din Iași! Paul TEHUTU, manager TNT Imobiliare Iași: ”Suntem la valoarea de 30% față de ce se întâmpla în anul 2019”

Prin această campanie, părintele  oferă sprijn copiilor din familii numeroase, cu situaţie financiară precară, înaintea sărbătorilor de iarnă.

Noi ajutăm atâta cât ne stă în putinţă, chiar dacă pe mame le aşteaptă un soţ violent acasă, care nu se bucură de venirea ei acasă…, a mai adăugat preotul Dan Damaschin

Citeste si   Florin VORNICU: ”BĂLAN a avut grija să-și ocupe POSTUL de la PSD cu un om de-a lui, CÂINE CREDINCIOS,care îi lustruiește pantofii STĂPÂNULUI”

Pe lângă cei 2.000 de copiii care se află pe liste, mai vin mame direct la biserică şi  cer ajutor.

Preotul Dan Damaschin a mărturisit emoţionat că se bucură nespus în clipa în care primeşte veşti bune de la copiii care au reuşit la şcoli importante, copii care au bursă sau care s-au realizat.

Pe părinte, îl sprijină tot oamenii dragi lui. După spusele părintelui, sunt multe persoane care comunică şi îi ajută pe cei sărmani, având dorinţă mare de implicare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ