Share

Cum funcţionează Linda, robotul humanoid construit la Iaşi pentru a întâmpina clienţii în clădirile de birouri din Iaşi

Robotul Linda este cel mai recent proiect al echipei Iris Robotics, coordonate de Andrei Marin, student în anul al treilea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Iaşi. După mai multe proiecte care vizează punerea în aplicare a cunoştinţelor de tehnologia informaţiei, Andrei a înţeles că în Europa există o nişă de piaţă neexploatată suficient: roboţii humanoizi.

Citeste si   11,13 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF - Antifraudă

Astfel, în august 2017 a început să lucreze, împreună cu echipa sa, la Linda

„Este construită partea mecanică şi partea hardware, lucrăm la partea de inteligenţă artificială, de software. Ne-am dat seama că unele atribuţii pot fi repetitive şi ne-am dorit să automatizăm procesul de lucru pentru a-l eficientiza. Nouă nu trebuie să ne fie frică de roboţi, pentru că putem lucra împreună. Eu consider că atribuţiile oamenilor sunt în scop creativ, de a inova, iar restul activităţilor care necesită un lucru standard, repetitiv ar putea fi foarte uşor automatizat“, spune studentul, conform Adevărul.

Citeste si   Moment de CUMPĂNĂ pentru piața IMOBILIARĂ din Iași! Paul TEHUTU, manager TNT Imobiliare Iași: ”Suntem la valoarea de 30% față de ce se întâmpla în anul 2019”

La finalul acestui an Linda va avea o înfăţişare nouă, pentru ea fiind pregătită o mască de silicon, iar atribuţiile ei vor viza întâmpinarea oamenilor în spaţiile de birouri sau cele de co-working, precum FabLab, acolo unde acest robot humanoid prinde viaţă, mai informează Adevărul.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ