Share

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău i-au reţinut Daniel Crintă şi Cătălin Mihoc pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere de droguri de risc fără drept în ţară şi finanţare în vederea săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Tribunalul Bacău a admis arestarea lor pentru 30 de zile.

Oamenii legii afirmă că în luna octombrie 2016 inculpatul Daniel Crintă (27 de ani) a procurat din Spania aproximativ 3Kg de droguri de risc, respectiv cannabis, substanţe pe care le-a introdus în ţară fără drept iar ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Bacău. Procurorii DIICOT afirmă că în luna decembrie acesta, ajutat de complicele Cătălin Mihoc, a revenit în Spania pentru a aduce o cantitate similară de „iarbă“.

Citeste si   ANPIS: Suma medie plătită în septembrie pentru ajutorul social a fost de 263,25 lei

„În continuarea activităţii infracţionale, în vederea realizării de venituri ilicite şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în luna decembrie 2016 inculpatul Daniel Crintă s-a deplasat din nou în Spania având asupra sa suma de 5000 euro pusă la dispoziţie de către inculpatul Cătălin Mihoc care avea cunoştinţă că suma de bani urmează să fie investită în achiziţionarea de droguri. Pe 17 decembrie inculpatul Daniel Crintă a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontieră Nădlac când introducea în ţară, pe o platformă auto, un autoturism în care se aflau disimulate, în două anvelope, droguri de risc, respectiv cantitatea de 3 Kg cannabis şi 92 g de haşiş. Valoarea pe piaţa drogurilor achiziţionate din Spania şi introduse în ţară fără drept de către inculpatul  Daniel Crintă este de aproximativ 50.000 euro.

Citeste si   Auto: Dan Gîrtofan, lider în Raliul Moldovei după prima zi

La data de 18.12.2016 Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Daniel Crintă şi Cătălin Mihoc pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Oradea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău şi poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT.

Citeste si   GCS: Cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti - 30.676; urmează Iaşi, Suceava şi Prahova

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ