Share

Un tânăr în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost diagnosticat cu Covid-19 după ce a participat la pregătirea pentru exemenele naționale

Culmea este faptul că totul a ieșit la iveală abia după ce a reușit să o infecteze pe bunica lui, care urma să facă o operație miercurea trecută. Elevul mersese la școală timp de două zile (miercuri si joi) pentru pregătire. Toată familia acestuia a fost testată pozitiv cu noul Coronavirus.

Problema este faptul că elevul de clasa a VIII-a a luat parte la cursuri împreună cu alți 11 colegi, care de acum nu vor mai veni nici ei la școală. Urmează să fie testată fiecare persoană cu care elevul a intrat în contact și să se stabilească exact numărul infectărilor.

Citeste si   Activități de ordine PUBLICĂ și aplicare măsuri pe linia prevenirii RĂSPÂNDIRII virusului Sars Cov2

Reporterii ziarului Bună Dimineața Iași au stat de vorba cu Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași, care s-a arătat foarte indignat de faptul că autoritățile au ales să continue susținerea examenelor pentru anii terminali în regim clasic. De asemenea, acesta a mai declarat și faptul că:

Nu doar în Iași avem cazuri de Covid-19 în rândul elevilor. Mai este un caz, aproape identic cu cel de la noi, este vorba despre o fată de la un colegiu din Gura Humorului, o fată care este în clasa a XII-a, confirmată pozitiv. Mai avem o situație la o școală din Piatra Neamț, unde două îngrijitoare au fost confirmate pozitiv, deci nu este un caz singular și probabil că vor exista mai multe. Încerc să înțeleg, totuși, de ce.

Observ o anumită cenzură care a apărut din partea autorităților în ceea ce privește transmiterea unor informații publice, care evident că vizează sănătatea publică.

Din punctul meu de vedere, lucrurile erau previzibile, nu poți controla mii de elevi, vorbim de mii de adolescenți care pot fi tentați să nu păstreze această distanțare fizică de care tot vorbim. Nici măcar nu i-aș învinovăți pe aceștia, în definitiv problema este la autorități, care fac o greșeală strategică, în sensul în care au decis organizarea evaluărilor naționale și bacalaureatului în sistem tradițional.

Cu certitudine, Ministerul Educației putea găși soluții, noi am tot oferit mai multe variante de lucru, din păcate Ministerul nu le-a luat în considerare. Prin urmare, ei vor trebui să își asume toate consecințele care vor decurge din infectarile atât ale elevilor, cât și ale cadrelor didactice.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ