Share

Un tren Amtrak cu peste 250 de persoane la bord a deraiat duminica, pe malul raului Puget Sound, in statul Washington, iar mai multi pasageri au fost raniti, insa niciunul nu s-ar afla in stare grava, au anuntat pompieri locali si serviciul feroviar, relateaza Reuters.

Departamentul pompierilor si de salvare de la West Pierce a anuntat ca primele patru vagoane ale garniturii de 15 vagoane care se indrepta catre nord au deraiat.

Citeste si   SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat un proiect de lege ce interzice importurile din regiunea chineză Xinjiang

In imagini de la fata locului postate online de presa locala, locomotiva apare culcata pe o parte, langa raul Puget Sound, in apropiere de portul de agrement Chambers Bay.

Cauza accidentului, care a avut loc la ora locala 14.30 (luni, 0.30, ora Romaniei), face obiectul unei anchete, a anuntat intr-un comunicat Amtrak.

Mai multe dintre cele 267 de persoane de la bordul trenului au fost ranite usor. insa nu s-au raportat raniti grav, iar in randul echipajului nimeni nu a fost ranit, potrivit Amtrak.

Citeste si   Preşedinţii Franţei şi Turciei au discutat telefonic despre criza din Mediterana de Est

Potrivit Departamentului pompierilor, nu existau ”raniri semnificative si nu a izbucnit vren incendiu in timpul incidentului”.

”Toti pasagerii au fost evacuati, iar echipe de interventie se afla la fata locului”, a anuntat serviciul feroviar, adaugand ca pasagerilor li se ofera mijloace de transport alternative.

Potrivit site-ului KOMO.News.com din regiunea Seattle, autoritatile au trimis ambarcatiuni de salvare si o echipa de scafandri in zona, ca masura de precauti, insa nu existau informatii potrivit carora cineva sa ajuns in rau.

Citeste si   Coronavirus: SUA au depăşit pragul de 200.000 de decese

Pompierii au desfasurat de asemenea echipament care absoarbe combustibilul ce pluteste pe apa, in eventualitatea unei scurgeri de carburant, insa nu a avut loc vreo scurgere, a anuntat Departamentul pompierilor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ