Share

O veste bună pentru societatea ieșeană este faptul că la Spitalul Sf. Maria vor începe cât mai curând lucrările de modernizare și reabilitare.

Spitalul va fi dotat cu 19 echipamente și 41 de unități de mobilier medical

Dacă în prezent Unitatea de Primire Urgențe are o suprafață 100 mp, aceasta va ajunge la suprafața de 2281,74 mp iar valoarea totală a proiectului se estimează la 12.178.373,73 lei

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

De asemenea instituția va dispune de o platformă helipunct. Ca urmare, accesibilitatea se va îmbunătăți cât și legăturile cu alte spitale locale și regionale.

Se estimează că timpul necesar pentru diagnosticarea și tratarea pacienților va fi mult mai mic datorită dotării conform standerdelor europene.

Numărul pacienților redirecționați către alte unități medicale va scădea semnificativ datorită achiziționării aparaturii complexe, pentru analiză și diagnosticare medicală.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În prezent se știe că 15% dintre bolnavii UPU sunt redirecționați lunar către alte spitale

” Pentru noi, cei de la Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă, acest aviz este o certificare a faptului că documentația noastră a fost foarte bine pregătită. Este un câștig pentru comunitatea ieșeană și nu numai, știut fiind faptul că la acest spital ajung pacienți din toată zona Moldovei.

Pentru ca reabilitarea spitalului și extinderea unității de urgențe să devină realitate a fost nevoie de un efort susținut, dar suntem mulțumiți că în final seviciile medicale oferite pacienților, copiilor, atât de importanți din viața fiecăruia dintre noi, vor fi dintre cele mai moderne”, a declarat Marieta Afilipoaie, directorul Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ Iași.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ