Share

Consiliul European a fost informat că premierul Theresa May va declanşa în 29 martie procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Președintele Consiliului European spune că îşi va prezenta planul de negociere în 48 de ore.

Reprezentantul Permanent al Marii Britanii l-a informat pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, că premierul Theresa May va invoca în 29 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, declanşând procesul formal de ieşire a ţării din Uniunea Europeană, potrivit purtătorului de cuvânt de pe Downing Street.

Citeste si   #alegeriSUA Patru state au dat startul votului anticipat în persoană

Premierul Theresa May îi va scrie pe 29 martie lui Donald Tusk, pentru a anunţa în mod oficial retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează rfi.ro.

”În iunie, poporul britanic a luat decizia istorică de a părăsi Uniunea Europeană. Miercurea viitoare, executivul va îndeplini această decizie şi va începe în mod oficial procesul de declanşare a articolului 50”, anunță ministrul pentru Brexit, David Davis. De asemenea, ministrul britanic a explicat că ”suntem la marginea celor mai importante negocieri ale unei generaţii”.


Veste proastă pentru proprietarii mașinilor cu volanul pe dreapta. Ar putea fi interzise în România după BREXIT


”Guvernul este clar cu privire la scopurile sale: un acord care funcţionează pentru fiecare naţiune şi regiune din Marea Britanie, dar şi pentru întreaga Europă – un parteneriat nou şi pozitiv între Regatul Unit şi numeroşii noştri prieteni şi aliaţi din Uniunea Europeană”, a precizat David Davis.

Citeste si   Donald Trump nu va fi prezent la Adunarea Generală a ONU din acest an

Negociatorii vor avea la dispoziţie doi ani, începând cu miercurea viitoare, pentru a ajunge la un acord privind relaţiile viitoare dintre Londra şi Bruxelles.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ