Share

A fost publicată procedura privind relocarea Agenției Europene pentru Medicamente și a Autorității Bancare Europene în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană

În prezent, Regatul Unit găzduiește Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Autoritatea Bancară Europeană (EBA), ambele având sediul la Londra, la Canary Wharf.

Întrucât Regatul Unit a notificat Consiliului European, în temeiul articolului 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană, intenția sa de a părăsi Uniunea, este necesar ca aceste două agenții să fie relocate în alte locații de pe teritoriul Uniunii.

În contextul Consiliului European, care a avut loc la 22 iunie 2017, șefii de stat sau de guvern din 27 de state membre au aprobat procedura relocării celor două instituții europene. Acest proces este specific situației actuale și nu constituie un precedent.

Decizia cu privire la locul în care cele două instituții vor avea viitorul sediu trebuie luată pe baza unui proces decizional corect și transparent, cu o cerere de ofertă organizată, bazată pe criterii obiective specificate.

Toate statele membre interesate au posibilitatea de a depune oferta de a găzdui una sau ambele agenții până la data de 31 iulie 2017.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ