Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași sărbătorește 138 de ani de la înființare

Zilele acestea, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași sărbătorește 138 de ani de la înființare cu invitați speciali, conferințe extraordinare și lansări de carte.

Evenimentul de debut are loc în Aula George Emil Palade de la UMF. Participă rectorul prof.dr. Viorel Scripcariu, primarul Mihai Chirica, prof.dr. Cătălin Turliuc, istoric, și Richard Constantinescu de la UMF Iași. În sala sunt prezenti prorectori de la toate universitățile de stat din Iași.

La 12.00, la Muzeul de Istorie a Medicinei a fost omagiat memoria dr. Jean Clunet (1878-1917), membru important al Misiunii medicale franceze din România, la centenarul trecerii sale în eternitate, printr-o expoziție documentară, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași. De la ora 12.30 va avea loc vernisajul expoziției de pictură – „Culorile Marelui Război”, a tinerei artiste Alexandra-Cecilia Ruja.

„Balul iernii”, spectacol caritabil organizat de studenții UMF, a devenit o tradiție – în folosul Casei de copii de la Bogdănești. Balul caritabil a avut loc pe 7 decembrie, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Universitare Iași.

Programul Zilelor UMF Iași din acest an se încheie astăzi la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, cu spectacol extraordinar susținut de artiștii Operei Naționale Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ