Share

În data de 4 iunie 2020 a avut loc gala “Romanian CSR Awards 2020” – cel mai important eveniment din zona recunoașterii responsabilității sociale, unde sunt premiate proiectele care au impact benefic asupra oamenilor și asupra comunității.

În acest cadru a fost apreciat și premiat un proiect inițiat de către Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, intitulat “Alege să fii farmacist”.

Ce reprezintă “Alege să fii farmacist”

“Proiectul “Alege să fii farmacist”, inițiat de către Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași în colaborare cu compania Antibiotice Iași, se adresează elevilor din medii defavorizate, fiind o ocazie prin care aceștia pot vedea ce înseamnă perspectiva studentului, a farmacistului și îi poate orienta mai bine în vederea alegerii viitoarei cariere.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, acesta promovând profesia de Farmacist în rândul tinerilor”, a declarat dna Prof. Univ. Dr. Lenuța Profire, Decanul Facultății de Farmacie.

Cum se desfășoară proiectul

“În fiecare an sunt implicați 50 de participanți (aceștia fiind împărțiți în două serii, de câte 25 de elevi), care timp de două săptămâni inițial vin la Facultatea de Farmacie, unde are loc o etapă de formare profesională, ce include participarea la cursuri și aplicații pe domeniul farmaceutic, după care proiectul continuă cu etapa de implementare, în care au loc vizite și acțiuni în diferite instituții.

Partenerul nostru principal este compania Antibiotice Iași, unde elevii au putut vedea ce înseamnă procesele de producție a medicamentelor, de asemenea existând vizite în cadrul Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicină Experimentală din cadrul UMF Iași și în cadrul Institutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” din Iași”, a mai declarat Dna Prof. Univ. Dr. Lenuța Profire.

Ce a reprezentat premierea proiectului

Premierea a fost o bucurie, fiind o recunoaștere a implicării noastre pentru formarea viitorilor studenți; participanții au fost elevi din medii defavorizate (ajutarea mediilor defavorizate fiind misiunea principală a proiectelor ROSE – ROmania Second Education Project), care pentru două săptămâni au văzut ce înseamnă viața de viitor student, viața de viitor farmacist, și au fost foarte încântați.

Proiectul a fost apreciat mai ales și pentru caracteristicile de responsabilitate socială, însemnând că ne îngrijim de viitor, de formarea viitorilor specialiști”, a mai declarat a mai declarat Dna Prof. Univ. Dr. Lenuța Profire.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ