Share

După ce, la data de 4 februarie, a fost anunțat că Salonul de Inventică se va ține anul acesta în Sala Pașilor Pierduți în perioada 17 – 19 iunie, conducerea Universității Tehnice “Gh. Asachi” a revenit asupra acestei decizii, astfel că Salonul de Inventică se va ține online în perioada 29-31 iulie.

Astfel, ediția cu numărul 24 a Salonului Internațional de Inventică urmărește să reunească universități, institute de cercetare, companii, asociaţii, inventatori şi persoane interesate de domeniul Inventicii și reprezintă o oportunitate de comunicare și diseminare a rezultatelor muncii din acest domeniu cu potenţiali utilizatori şi publicul larg.

Se vor discuta următoarele subiecte:

  • Fundamente în performanțe umane
  • Creația psiho-tehnică
  • Metode de creație tehnică
  • Cercetări interdisciplinare privind optimizarea performanțelor umane
  • Ingineria informației și cunoștințelor
  • Știința și arta

Dan CAȘCAVAL: Noi suntem singura instituție din România care, în ultimii ani, am fost pe primele 3 locuri privind numărul de brevete de invenții depuse”

“Noi avem două evenimente legate de Inventica în fiecare an, organizate de universitatea noastră. La primul suntem parteneri, este vorba de Euroinvent, care s-a desfășurat anul acesta la începutul lunii iunie, online, deși este un eveniment de foarte mare întindere națională și internațională. Al doilea eveniment este Salonul de Inventica pe care îl organizează universitatea noastră, de sine stătătoare, și care anul acesta ar fi trebuit să se desfășoare între 17 și 19 iunie. Din cauza situației create de pandemia de Covid-19, am mutat evenimentul la sfârșitul lunii iulie, în speranța că restricțiile nu vor împiedica participanții să fie prezenți fizic. E posibil ca și acest eveniment să îl desfășurăm online.

Două evenimente legate de Inventică desfășurate de noi nu sunt prea multe pentru o universitate pentru că noi suntem singura instituție din România care, în ultimii ani, am fost pe primele 3 locuri privind numărul de brevete de invenții depuse. Ba mai mult, în ultimii doi ani am fost prima instituție din România, dintre toate instituțiile, nu doar universități, ca număr de brevete. Avem depuse, în ultimii doi ani, în jur de 180 de cereri de brevete la OSIM. Dintre acestea, anual, cam 60 se confirmă.

Și la acest salon avem o participare numeroasă din țară în principal, dar și din străinătate. Eu recunosc că încerc să contopesc cele două saloane pentru a face un eveniment foarte mare, numai că, prin numărul foarte mare de participanți care ar putea veni la acest eveniment, ar fi un pic dificilă organizarea. Deocamdată mergem cu două evenimente pe an, în primăvară și în vară-toamnă, dar este posibil ca, în viitor, să avem unul singur reunit”, a declarat rectorul Universității Tehnice “ Gh. Asachi” Iași, Dan CAȘCAVAL.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ