Share

Universitatea Tehnică va avea în doi ani un nou cămin, de 30 de milioane de lei, pentru doctoranzi și șefi de promoție

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va construi un nou cămin din fonduri puse la dispoziție de către Guvern prin Compania Națională de Investiții (CNI), cu o valoare maximă estimată de 30 de milioane de lei.

O delegație a TUIASI formată din Petru Condrea, directorul general administrativ, și Bogdan Budeanu, directorul Direcției Servicii Studențești, structură ce are în gestiune Campusul „Tudor Vladimirescu”, a participat luni, 13 martie, la o ședință de lucru organizată la Ministerul Educației Naționale.

Aici s-au întâlnit cu Manuela Irina Patrașcoiu, președinte al Consiliului de Administrație al CNI, și Eduard Adrian Cefălan, director al Direcției Implementare Proiecte Complexe și Investiții în Infrastructura Justiției la CNI, dar și reprezentanți de la alte 29 de universități care au fost declarate eligibile pentru a primi finanțare în vederea construirii unui nou cămin studențesc.

Conducerea Universității a transmis în toamna anului trecut o notă de fundamentare care a fost analizată de către Ministerul Educației Naționale și, pe baza unui raport dintre numărul de cereri de cazare și capacitatea existentă, s-a decis includerea TUIASI în rândul celor 30 de universități care sunt eligibile pentru a primi această finanțare.

O altă condiție importantă a fost ca universitatea să aibă terenul în proprietate sau în administrare, și ca acesta să fie liber de sarcini.

Ministerul Educației Naționale va fi intermediar între universități și Compania Națională de Investiții.

Proiectul va fi unul similar la nivel național – universitatea va trimite la Minister o temă de proiectare, un extras de carte funciară al amplasamentului, un certificat de urbanism și o hotărâre de Consiliu de Administrație prin care amplasamentul va fi predat către Compania Națională de Investiții.

CNI va desfășura licitația și va superviza, alături de universități, implementarea proiectului.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ