Share

Primăvara vine cu prezentarea ofertelor de studii, de universitățile ieșene

Tinerii interesați vor primi toate informațiile de care au nevoie pentru a-și face o imagine clară despre viitorul lor educațional, de la reprezentanții instituțiilor de învățământ superior și de la studenți.

Tinerii ieșeni care promovează examenul de Bacalaureat pot alege ofertele prezentate de universitățile ieșene de stat precum: „Universitatea Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”.

De asemenea, învățământul universitar privat este reprezentat de Universitățile „Petre Andrei” și „Apollonia”.

Oferta universitară este diversă, universitățile de stat oferind numeroase  specializări la Ciclul I de Licență, Ciclul II Master.  Absolvenții de Master pot opta, la universitățile de stat pentru Ciclul III, studii de Doctorat, dar admiterea se face, de regulă, în toamnă.

În 20 februarie 2020, a avut loc primul „târg al universităților ieșene” din acest an,  la Complexul Palas, însă seria evenimentelor dedicate admiterii în anul universitar 2020-2021 va continua și în perioada următoare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 30 martie – 1 aprilie 2020, „Zilele Porților Deschise”, eveniment intrat deja în tradiția universitară ieșeană,  dedicat elevilor de liceu,  cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. Universitatea oferă șansa specializării la cele 15 facultăți ale sale (cele mai cunoscute fiind Drept, Litere, Biologie, Economie, Istorie, Filosofie, Științe Social-Politice, Fizică, Geografie-Geologie, Matematică, Informatică, Psihologie, Științele Educației, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică, Educație Fizică și Sport). Admiterea din vară se va desfășura între 13 și 18 iulie 2020, iar în toamnă, în limita locurilor disponibile, între 7 și 9 septembrie 2020.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,55 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” are 11 facultăți (Automatică și Calculatoare, Arhitectură, Inginerie Chimică și Protecția Mediului, Construcții și Instalații, Construcții de Mașini și management Industrial, Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, Inginerie, Energetică, Informatică Aplicată, Mecanică, Știința și Ingineria Materialelor, Design Industrial și Managementul Afacerilor), până în prezent nefiind anunțată perioada înscrierii pentru anul universitar 2020-2021. La unele din specializări se poate suține examen de admitere, detaliile putând fi consultate pe site-ul Universității.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” oferă 9 specializări din Domeniul Sănătate (Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Tehnică Dentară Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Cosmeticămedicală și Cosmetologie – propusă spre inițiere, Asistență de Profilaxie Stomatologică – propusă spre inițiere) și una din Domeniul Științe Inginerești Aplicate (Bioinginerie). Înscrierile vor fi în perioada 13-18 iulie 2020, iar testul grilă se va susține în data de 22 iulie 2020.

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în perioada 28 – 31 martie 2020, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat în principal elevilor din clasele IX-XII

În cele patru zile, tinerii vor participa la diverse acțiuni interactive la facultăți, vizite în laboratoare, cursuri deschise din mai multe domenii, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la Muzeele Universității și workshop-uri organizate de specialiștii din cadrul departamentului SCOP care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită.

Programul „Zilele Porților Deschise”  propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. UMF Iași colaborează la acest eveniment cu Societatea Studenților Mediciniști, Societatea Studenților Stomatologi, Societatea Studenților Farmaciști și Asociația Studenților Bioingineri, care funcționează în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” anunță pentru 2020 admitere la patru facultăți (Medicină Veterinară, Agricultură, Horticultură, Zootehnie)

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași oferă șansa de a studia la Facultatea de Interpretare, Facultatea de Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, Facultatea de Teatru, respectiv Facultatea de Arte Vizuale și Design.

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN

Universitatea particulară „Petre Andrei” oferă atât specializări de Licență (Drept, Economie, Științele Educației, Asistență Socială, Științe Politice, Administrative) cât și de Master, în timp ce Universitatea particulară „Apollonia” oferă numai specializări de Licență (Medicină dentară, Tehnică Dentară Balneofiziokinetoterapie, Asistență Medicală Generală).

Celelalte universități nu au anunțat când vor organiza Zile ale Porților Deschise. Fiecare Universitate își are propria manieră de abordarea a acestui eveniment, care poate include standuri de prezentare, cursuri și seminarii demonstrative, deplasări ale unor reprezentanți în licee și colegii. Ideea de bază este că tinerii absolvenți de liceu cu Bacalaureat vin în contact cu profesorii, studenții, intrând în atmosfera vieții de student, care este o trecere la un alt nivel față de viața de liceean.

Potențialul universitar al Iașului este unul ridicat, una din ideile prezente în spațiul virtual ieșean fiind aceea ca Iașul să atingă cifra de 100 000 studenți într-un viitor nu se știe cât de îndepărtat.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ