Share

UNPR-iștii ieșeni și-au ales ieri o nouă conducere. Mircea Manolache este noul Președinte al formațiunii

Prezența a fost una masivă. Delegați din întreg județul Iași au inundat holurile Hotelului Astoria. Prezenți la eveniment, reporterii BunaDimineataIasi au discutat cu participanții. Sentimentele membrilor UNPR sunt foarte amestecate.

Pe de o parte delegații la alegerile din interiorul UNPR erau marcați de o dezamăgire profundă cu privire la fuziunea UNPR – PMP. Ei consideră că decizia acestei unificări a fost din capul locului greșită și profund incorectă pentru membrii UNPR.

Noi, UNPR Iași, am obținut un scor foarte bun la alegerile locale din 2016. Avem doi primari, 10 consilieri locali, 2 consilieri județeni. Din candidatura comună cu PMP la alegerile parlamentare din toamna anului trecut a avut de câștigat doar PMP-ul. Ce a fost nu mai are acum relevanță. Ceea ce contează este că noi, UNPR-iștii suntem profund nemulțumiți de modul în care conducerea PMP Iași ne-a tratat pe parcursul anului 2017. Motiv pentru care nu mai dorim un parcurs comun cu ei. Să meargă sănătoși cu Băsescu mai departe. Noi avem un alt drum, a declarat Bogdan M, membru UNPR din Pașcani.

“Nu putem continua cu PMP Iași. Pur și simplu nu concepem un parcurs politic comun”

Am venit la această reuniune cu încredere. La UNPR lucrurile sunt puțin diferite față de atmosfera din alte partide. Asta nu au înțeles cei de la PMP. Noi, UNPR-iștii suntem o mică familie. Așa a fost încă de la înființare în 2010. Așa a rămas și sunt convinsă că așa va fi pe mai departe. Da, partidul acesta este amenințat cu dispariția dacă vom fuziona. Eu vă spun sincer, indiferent dacă fuziunea aceasta se produce sau nu, membrii UNPR vor căuta un alt vector politic. Nu putem continua cu PMP Iași. Pur și simplu nu concepem un parcurs comun, a precizat Maria V., din Hârlău.

“UNPR Iași să își urmeze propriul drum”

Îmi doresc foarte mult ca UNPR Iași să își urmeze propriul drum. Nu avem de ce să ne confundăm cu PMP-ul lui Băsescu. Noi avem principiile noastre și o identitate proprie. Eu nu mă simt reprezentat de Movilă la Iași și de Băsescu la București. Este adevărat că UNPR-ul este într-o perioadă în care trebuie să-și clarifice foarte limpede poziția politică. Dar noi facem acum primul pas la Iași: am investit oamenii care să ne reprezinte în actuala configurare politică. Avem încredere că Președintele Manolache, care este și consilier județean, va avea maturitatea politică necesară pentru a redefini această organizație. Este necesar să o reorganizeze complet. L-am investit cu încredere deplină și așteptăm rezultate concrete din partea lui până la sfârșitul acestui an, Vasile G. municipiul Iași.

Reamintim faptul că fuziunea între UNPR și PMP a fost contestată în instanță de către UNPR. Cum dragoste cu forța nu se poate, cele două formațiuni au intrat în faza “divorțului” politic.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

UNPR și PMP Iași au ajuns în faza “divorțului” politic 

Cât va fi de elegantă această despărțire politică rămâne de văzut. Membrii PMP Iași sunt supuși unor presiuni externe foarte puternice din partea patronului BZI. Acesta i-a băgat în “casă” deputatului Movilă o “consilieră”.

Este vorba despre soția redactorului de la BZI, Ioana Briaur. Mai mult, în urma acestor presiuni, PMP a fost nevoit să se facă de râs în Consiliul Județean Iași în contextul concursului organizat pentru configurarea Consiliului de Administrație de la Aeroport.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

După cum era de așteptat, candidatura consilierei BZI/PMP pentru Consiliul de Administrație al Aeroportului a fost respinsă.

În acest context este justificată și imposibilitatea de a face casă bună între UNPR-iști și PMP-iști.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ