Share

Pentru mulţi, ideea de a trăi în Italia e un vis; o municipalitate din Sicilia a decis încă să-i ajute pe cei interesaţi să-şi împlinească acest vis

La începutul anului 2019, autorităţile din Sambuca, un mic oraş din Sicilia rurală, au anunţat un plan ambiţios de reînvigorare a comunităţii: vânzarea caselor abandonate la preţul de 1 euro, scrie Business Magazin.ro.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

Ca multe alte oraşe din Europa, Sambuca a suferit din cauza tinerilor care s-au mutat în centrele urbane – exemple există mai ales în Spania sau Grecia.

Planul autorităţilor a funcţionat, lucru ce reiese clar din numărul tot mai mare de artişti, muzicieni sau dansatori care aleg să se mute aici.

Citeste si   SECETA PEDOLOGICĂ face RAVAGII! Fermierii ieșeni așteaptă ajutoarele de la stat

Leonardo Ciaccio, primarul localităţii, pare extrem de mulţumit de rezultatele obţinut: „Totul a ieşit extrem de bine”, a declarat el.

„Am văzut foarte mulţi oameni interesaţi de casele noastre, de satul nostru, de cultura noastră”, a declarat celor de la BBC o rezidentă a localităţii Sambuca, adăugând că până în prezent s-au vândut în jur de 60 de case.

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ