Share

Avocatul Președintelui în exercițiu al Republicii Moldova a depus o cerere în care susținea că în campania electorală pentru alegerile prezidențiale s-au implicat persoane străine, printre care și Președintele și Premierul României. Judecătorii spun că, în cererea sa, Igor Dodon nu a invocat pretenții clare. 

În replică, Ludovic Orban a transmis, la Realitatea Plus, că actualul lider de la Chișinău nu știe să piardă și a reafirmat sprijinul pentru proeuropeana Maia Sandu și pentru decizia cetățenilor de a apropia mai mult țara de UE. ”Nu știe să piardă. Sigur că ne-am bucurat pentru victoria Maiei Sandu. Să ne dea în judecată de ce? Alegerile s-au desfășurat cu Dodon președinte. Mi se pare că nu știe să piardă. Trebuie să înțeleagă că basarabenii au decis altfel. Basarabenii au decis să schimbe destinul Republicii Moldova, să apropie Republica Moldova de Uniunea Europeană”, a punctat Premierul român. 

Citeste si   Blocaj LA NIVEL ÎNALT. Numirea prefecților dă bătăi de cap liderilor partidelor aflate la guvernare

Reamintim că Maia Sandu a câștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale cu 57,75% din voturi, devenind prima femeie care conduce țara. Candidata proeuropeană, în vârstă de 48 de ani, l-a învins pe actualul Președinte, socialistul Igor Dodon, care a obținut 42,25% din sufragii. Numărul alegătorilor din diaspora a fost unul record. În cele 139 de secţii deschise în străinătate şi-au exprimat dreptul de vot 262.739  de cetăţeni moldoveni.

Citeste si   Blocaj LA NIVEL ÎNALT. Numirea prefecților dă bătăi de cap liderilor partidelor aflate la guvernare

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ