Share

Potrivit acestora, prelungirea votării a fost respinsă deoarece această posibilitate este prevăzută de legea 208 din 2015, care reglementează alegerile parlamengtare, pe când alegerile locale sunt guvernate de legea 115 din 2015, act normativ care nu prevede posibilitatea prelungirii scrutinului.

 

”Ținând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară, vă adresăm rugămintea să analizați și să dispuneți posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care așteaptă în proximitatea secției de votare” a cerut MAI într-un document semnat de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Citeste si   Ședință importantă la PSD! Listele finale ale candidaților la alegerile parlamentare, la vot în Consiliul Național

La această oră (16.30) sunt cozi de sute de oameni în Ștefănești, județul Ilfov. Oamenii stau la coadă de ore bune pentru a intra la urne.

Situația este asemănătoare și la Tunari, județul Ilfov. Sute de oameni așteaptă de ore bune să își exprime opțiunea de vot. Unii alegători au venit la secție încă de la ora 4 dimineața.

Citeste si   Românii din diaspora mai au 2 zile pentru a se înscrie pentru votul prin corespondență la parlamentare. Date AEP


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ