Oraș din Rusia, invadat de peste 50 de urși polari. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

 

O localitate din regiunea arctică a Rusiei a declarat stare de urgență, în urma unei invazii a urșilor polari. Animalele au devenit agresive și pătrund în instituții și gospodării.

Urșii, peste 50 de la număr, se plimbă în voie prin îndepărtatul arhipelag Novaya Zemlya, unde trăiesc aproximativ 3.000 de cetățeni. Începând cu luna decembrie a anului trecut, animalele vizitează constant localitatea Belushya Guba, cea mai mare din regiune, iar viața oamenilor a devenit un chin.

Potrivit Daily Mail, localnicii se tem să mai iasă din case. “Părinții sunt îngrijorați să-și lase copiii să meargă la școli sau grădinițe“, a declarat un oficial din administrația locală.

Moscova a interzis împușcarea urșilor

În ciuda asaltului, rezidenții au fost atenționați că vor fi aduși în fața justiției dacă împușcă urșii, deoarece aceștia sunt considerați pe cale de dispariție.

Un apel către Moscova, pentru a se permite uciderea câtorva animale, s-a lovit de un refuz din partea reponsabililor cu protecția animalelor. În schimb, o echipă de specialiși a fost asamblată și trimisă în zonă, pentru a găsi soluții alături de localnici.

LĂSAȚI UN MESAJ