Share

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a dat startul precazărilor online pentru studenții aflați la studii de licență. Astfel, începând de astăzi, 1 septembrie și până pe 9 septembrie toți studenții USAMV care nu locuiesc în municipiul Iași pot intra pe platforma special creată pentru precazarea online, la adresa http://cazare.uaiasi.ro/.

Au dreptul la cazare, în cele cinci cămine administrate de către USAMV, toți studenții de la licență, fie că sunt la buget, fie la taxă, în funcţie de rezultatele obţinute în anul anterior. De asemenea, tinerii care au ales să studieze la masterat au drept la cazare în limita locurilor rămase disponibile. Precazarea online s-a dovedit a fi o soluție viabilă de care s-au bucurat studenții USAMV, încă de acum trei ani, datorită gradului de transparență ridicat și a modalității mai rapide de repartizare a studenților în cămine.

Citeste si   Peste 10 persoane din PODU ILOAIEI sunt audiate într-un DOSAR PENAL de TULBURARE a ORDINII și liniștii PUBLICE

Universitatea deține aproximativ 1700 locuri de cazare aflate în cele cinci cămine pe care le administrează. De asemenea, un aspect important este acela că USAMV reușește să ofere cazare tuturor studenților aflați în primul an de studii, la buget sau la taxă, fie că au fost admiși în sesiunea din vară sau vor fi admiși în cea din toamnă.

”Ținând cont de contextul epidemiologic din acest an, studenții vor fi cazați câte doi în cameră, iar tarifele de cazare vor varia în funcție de confortul din cămin pentru studenții bugetați”, a precizat prof. univ. Dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activitățile sociale.

Studenţii la buget, ai căror părinţi sunt cadre didactice în activitate, conform art. 277 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, studenții orfani de unul sau ambii părinți, studenţii cu dizabilităţi – grad accentuat, conform art.6 al.8 din Legea 448/2006, studenţii asistaţi ai caselor de copii şi cei aflaţi în plasament familial şi studenţii străini, bursieri ai statului român, conform OMEN nr. 3 900/16.05.2017, beneficiază de gratuitate la regia de cămin.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

De asemenea, studenţii cu dizabilităţi – grad accentuat, conform art.6 al.8 din Legea 448/2006, studenții asistați ai caselor de copii și cei aflați în plasament familial, studenții la taxă ai căror părinți sunt cadre didactice și studenții din Republica Moldova, care studiază în regim financiar cu taxă, beneficiază de o reducere de 50% din cuantumul regiei de cămin.

Citeste si   ALERTĂ meteo ANM: Vine gerul în România! Temperatura în județul IAȘI va ajunge la -10 grade

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ