Share

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din  Iași dorește să înființeze un  Centru regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze și siguranța alimentară – Rovetemerg.  

Instituția de învățământ superior ieșeană se racordează astfel cerințelor viitorului, cadrele didactice, cercetătorii, studenții, masteranzii, doctoranzii putând beneficia de un cadru modern pentru stimularea cercetărilor avansate și care apoi să fie diseminate mediului de afaceri și societății în general.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

Acest centru are o importanță extraordinară acum și în viitor

Proiectul este foarte important, mai ales acum în contextul pandemiei de COVID-19, fiindcă România a fost afectată și de epidemii care au cauzat pierderi în cazul păsărilor și animalelor. Bolile păsărilor și animalelor se pot transmite și oamenilor, de aceea considerpm că un astfel de centru este util atât astăzi, cât și în viitor.

Estimăm că acest Centru ar putea fi pregătit să funcționeze până la sfârșitul anului 2021”, a declarat DR. Prof. Gheorghe SĂVUȚĂ, profesor al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Valoarea estimată a proiectului este de 161.955,50 lei, fără TVA. Firma care va executa lucrarea este Praxis Medica din Iași.

Citeste si   UMF IAȘI – locul III pe podiumul universităților din ROMÂNIA

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ