Share

Actul se referă la stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile/instituțiile de învățământ

 USLIP Iași a depus azi, 22 mai a.c., la Curtea de Apel Iași o acţiune prin care solicită revocarea Ordinului nr. 4267/841/2020 publicat în Monitorul Oficial la data de 19 mai 2020.

Prof. Laviniu LĂCUSTĂ: ”Nu mă aștept la nici un răspuns”

Contactat de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Laviniu LĂCUSTĂ, președintele USLIP Iași a declarat că Ministerul Sănătății nu au soluții și preferă să riște tot pentru a-și impune un principiu pe care la ora actuală nu știu câtă lume l-ar mai înțelege.

”Pe data de 22 mai noi atacăm și Ordinul nr. 4267/841/2020. Am trimis deja plângerile prealabile la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății iar vineri, 22 mai  vom înregistra acțiunea pentru acest ordin. Nu mă aștept la nici un răspuns, pur și simplu ei nu au soluții și preferă să riște tot pentru a-și impune un principiu pe care la ora actuală nu știu câtă lume l-ar mai înțelege.

Bacalaureatul nu mai are nici o miză din perspectiva admiterii la facultate. Ține doar de un orgoliu care spune că facem o ierarhizare pe clasă, pe școală, să vedem cine e pe primul loc dar din perspectiva facultății nu mai are aproape nici o greutate. Universitățile ar putea sau pot să introducă criteria suplimentare astfel încât nu ar mai conta foarte mult Bacalaureatul.

În ceea ce privește Evaluarea Națională, acolo într-adevăr  există o miză. Acești copii trebuie să știe la ce liceu ajung din perspectivă computerizată. Dar vreau să repet un lucru, în condițiile în care nu avem certitudine și asigurări în ceea ce privește sănătatea, orice demers de acest gen în sensul în care mergem pe ideea în care examenele să se desfășoare fizic în unitățile școlare nu poate fi decât o mare aventură.

Credem la ora actuală că din punctul lor de vedere lucrurile au început să se reducă doar la chestiuni de orgoliu și mai puțin de rațiune”, a declarat prof. Laviniu LĂCUSTĂ, președinte al USLIP Iași.

În contextul epidemiologic actual, în condițiile în care este necesară prezența fizică a elevilor/studenților pentru desfășurarea de activități de pregătire/examinare, se impune respectarea unor măsuri specifice de protejare a acestora și a întregului personal care participă la acest proces, conform prevederilor acestui ordin.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Prof. Laviniu LĂCUSTĂ: ”Nu există garanție sau certitudine în ceea ce privește sănătatea cadrelor didactice și a elevilor”

”Dacă ordinul va fi suspendat și revocat nu înseamnă că examenele nu se vor mai putea da, ci Curtea de Apel confirmă faptul că nu există garanție sau certitudine în ceea ce privește sănătatea cadrelor didactice și a elevilor”, a declarat prof. Laviniu LĂCUSTĂ, președinte USLIP Iași.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Actualul ordin 4267/841/2020  se aplică tuturor activităților specifice în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ, instituțiilor publice și în toate structurile aflate în subordonare sau coordonare pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2.

Laviniu LĂCUSTĂ: ”Teoretic avem o contradicție de termeni”

”În ordinul 4267/841/2020 se prevede obligativitatea purtării măștii, dar a mai apărut un ordin al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne care nu mai face referire la purtarea măștii ca măsură obligatorie. Putem să spunem că asistăm la o contradicție și că intrăm pe o pistă a aventurii, iar România va avea parte de anumite experiențe sociale pe care nu cred că și le permite”, a mai declarat prof. Laviniu LĂCUSTĂ, președinte USLIP Iași.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

Inspectoratul Școlar Județen trebuie să transmită Direcției de Sănătate Publică cu cel puțin o săptămână înainte perioada de desfășurare a activităților la care participă elevii în unitățile de învățământ preuniversitar, precum și intervalul orar.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ