Share

O nouă dovadă că primarul Chirica a tăinuit un “rapt” din terenul public de 836 mp

Răspunsul de ieri al primarului Mihai Chirica, cu privire la terenul public din str. Moldovei pe care s-a construit, ilegal, o parcare privată, și astfel a putut fi intabulat, tot ilegal, proiectul imobiliar şi vândute apoi apartamentele, este expresia faptului că dumnealui s-a desprins complet de realitate, consideră deputatul Marius Bodea.

În primul rând, este desprins de realitate că nu localizează geografic terenul despre care vorbim, în condiţiile în care strada Adunaţi colţ cu Cometei menţionată de dumnealui nu are nici o legatură cu terenul din str. Moldovei.

Primarul Mihai Chirica a argumentat ieri, vizibil iritat, că autorizația de construcție parcare a fost eliberată pentru un alt teren al samsarului imobiliar, nu pe cel al municipalității.

Însă, documentele prezentate vin să demonstreze, fără tăgadă, că mafia imobiliară din Primăria Municipiul Iași a închis ochii când a realizat că pe același teren, pe care se eliberase autorizația de construcție a parcării private, acelaşi individ a cerut ulterior, și i s-a aprobat, un alt certificat de urbanism pentru construirea unui nou imobil pentru locuințe colective, în data de 26.05.2017!

Citeste si   PERSOANE cercetate pentru CONDUCEREA unui AUTOVEHICUL sub influența ALCOOLULUI

Așadar, același Primar semnează autorizație de construcție parcare privată în ianuarie 2017 pe un teren, pentru ca 4 luni mai târziu să semneze certificat de urbanism pentru construire bloc locuințe fix pe același teren.

Reprezentantul constructorului a recunoscut aceste manevre, cand a răspuns ieri întrebărilor presei

Chiar nu au văzut cei din Primărie că fix pe acelaşi teren pe care trebuie construită parcarea, dezvoltatorul vrea să ridice un nou bloc?

Citeste si   Maricel POPA, acuzații GRAVE la adresa lui Costel ALEXE. M.P: ”Ca DEPUTAT, nu a făcut nimic pentru IEȘENI, iar ca MINISTRU, nici atât”

Nu şi-au pus niciun semn de întrebare? Nu au realizat manevra că, în fapt, investitorul nu are locuri de parcare și, implicit, intabularea primului bloc a fost ilegală? Răspunsul este NU, pentru că totul a fost premeditat! Parcarea a fost construită, ilegal, pe un teren fără acte de proprietate şi a fost recepţionată de Poliţia Locală.

Cum de Poliția Locală, prezentă la fața locului, a închis ochii realizând că se construise pe alt teren, care mai era și al municipalității, și au semnat astfel un fals?

Pe baza acestor semnături din procesul verbal de recepţie, dezvoltatorul a intabulat blocul şi a putut vinde apartamentele!

Citeste si   CERCETAT de polițiști pentru FURT calificat și TÂLHĂRIE calificată

Unde a fost reacţia vehementă a primarului Chirica atunci, când a văzut jongleria cu construcția unui nou bloc în locul parcării, că doar el a semnat ambele documente? L-a numit și pe investitorul ce își bătea joc de toți ieșenii “analfabet funcţional” sau “hoţ de buzunare ce fură dezbrăcat de la tonete”, așa cum m-a jignit iresponsabil pe mine? Sigur nu! L-a invitat, în schimb, la cumătria lui!”, concluzionează Marius BODEA, deputat PNL și Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ