Share

Termenul de depunere a dosarelor de finanțare la Administrația pentru Mediu este 2 noiembrie 2018 

Obiectul programului de finanțare fiind achiziționarea de autobuze noi electrice, autobuze noi electric hibride, autobuze noi alimentate cu gaz natural comprimat și troleibuze noi. Ulterior, consilierii locali au adoptat și o hotărâre referitoare la aprobarea studiului de oportunitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru „Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public de persoane”, respectiv a proiectului Înnoirea parcului prin achiziția de mijloace de transport public noi cu combustibili alternativi sau electrice în Municipiul Iași.

Citeste si   SENATORUL Laura Iuliana SCÂNTEI, IEȘEANCĂ numai în campania ELECTORALĂ

Primarul Mihai Chirica a precizat că implementarea acestui program constă în achiziția a 20 de autobuze cu lungime de 18 metri, a 44 de autobuze cu lungimea de 12 metri și a unei stații de încărcare.

Se propune redimensionarea parcului auto al Compania de Transport Public Iași și din punctul de vedere al capacității mjloacelor de transport care urmează a fi cumpărate. Se are în vedere achiziția de mijloace de transport de 12 metri, respectiv de 18 metri, capacitățile lor variind între 100 și 150 de locuri. Acestea vin în completarea celor 44 autobuze electrice pe care le-am solicitat în cadrul parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării, prin care Municipiul Iași va obține 16 tramvaie noi, dar și 44 de autobuze electrice, pentru care vor fi construite 13 stații de încărcare rapidă și 44 de stații de încărcare lentă” , a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”

Amintim faptul că  valoarea totală estimată a proiectului gestionat de Ministerul Dezvoltării se ridică la suma de 76,88 milioane de euro, din care cofinanțarea municipalității ieșene va fi de 1,54 milioane de euro.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ