Share

La data de 8 mai a fost semnat contratul de lucrări privind construirea unei noi grădinițe cu program prelungit în zona Bucium, de care se vor bucura 180 de copii ai familiilor din zonă, care va avea în total nouă grupe.

Prin Programul Operațional Regional, grădinița va fi ridicată majoritar din fonduri europene (fonduri UE nerambursabile 85%, buget de stat 13% și bugetul local 2%) și va avea un regim de înălțime format din parter și un etaj, cu o suprafață construită de 1.645 metri pătrați.

Citeste si   Cosette CHICHIRĂU refuză orice asociere cu Mihai CHIRICĂ! Cosette CHICHIRĂU: „O alianță cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă!”

Valoarea totală a proiectului este de 5.963.205,99 lei (adică aproximativ 1,24 milioane euro) iar execuția lucrărilor va dura 30 de luni de la momentul în care se dă ordinul de începere. În această sumă este inclusă și dotarea grădiniței cu mobilier și echipamente. 

“Lucrările pentru acest proiect au demarat la mijlocul lunii mai. Unul dintre principalele și cele mai importante motive care au dus la dorința de a construi o nouă grădiniță în zona Bucium este dezvoltarea continuă, faptul că se construiesc blocuri și case noi, apar zone rezidențiale iar nevoia de noi centre ce învățare a dus la necesitatea construirii unei grădinițe aici.

Ne așteptam ca durata de implementare să fie de maximum 36 de luni și să o putem da în folosință mai apoi.” a declarat Sebastian Buraga, consilier al primăriei Iași.

Mai mult decât atât, proiectul prevede și construirea și amenajarea unui loc de joacă pentru cei mici

De asemenea, pentru acest proiect au fost achiziționate servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor, în valoare de 59.000 lei, fară TVA. Și aici, sursa de finanțare constă în principal din fonduri europene, după cum urmează: fonduri UE nerambursabile = 85%, Buget de stat = 13%, Buget local=2%.

Citeste si   INVESTIȚIE în localitatea COMARNA! FERMIERII vor beneficia de o platformă pentru GUNOI DE GRAJD.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ