Nu mai este un secret pentru nimeni ca anual mii de funcționari publici sunt trimiși în stațiuni de pe litoral, la munte sau la băi, câte șapte zile, la hoteluri de trei și patru stele, însoțiți de familie și cu servicii all inclusive asigurate. Toate acestea, sub umbrela unor așa-zise cursuri de formare profesională

Primarul comunei BÂRNOVA, Mihai Bălan, este campion la acest capitol plătind numai pentru cazare pentru perioada iunie – septembrie 2018 fabuloasa suma de 41.550 RON adica aproximativ 9000 de EURO. 

Anul acesta Primăria Bârnova a plătit nu mai puțin de 10.450 RON pentru Cursul ”TEHNICI DE COMUNICARE SI RELATIILE CU PUBLICUL”. Conform descrierei licitației cursul are o adresabilitate generala pentru personalul din cadrul institutiilor publice iar la final participanții vor primi o diploma Diploma de Participare sub antetul Lectoform Consulting.

Atat serviciile de cazare cât și cursurile de formare profesională au fost contractate prin societatea Lectoform Travel SRL. Firmă abonată la contracte cu statul pentru servicii de formare profesională și hoteliere.

Angajații primăriei Bârnova își vor petrece vacantele de lux din acest an în statiunile din județul Bihor, în Delta Dunarii si pe LITORALUL românesc. Bineînteles că se va asigura cazare cu pensiune completa, conform licitației din SEAP.

În anul 2017 primarul Mihai Bălan  a plătit suma de 5.659 lei pentru cursuri de dezvoltare locală durabilă, aplicarea metodelor şi principiilor comunicării, achiziţii publice și de contabilitate. La această sumă se adaugă cazarea pentru cele şapte persoane, în sumă totală de 26.813 lei. Hotelurile alese au fost de trei stele, în Mamaia, Eforie Nord și Venus,  dar şi la Iaki, hotelul lui Gheorghe Hagi. Pentru acesta din urmă s-a plătit suma de 6.090 lei, pentru o cameră, în perioada 14-20 august 2017.

Servicii de formare profesională și, mai ales, hoteliere

De la începutul anului 2017 și până în prezent, instituțiile publice din România, de la autorități naționale și până la primăriile celor mai izolate cătune, au achiziționat aproape 15.000 de servicii de formare profesională și, mai ales, hoteliere.  Suma totală suportată de bugetele locale (nr. până la jumătatea lunii august a.c.) se ridica la 21.355.912 lei (aproape 5 milioane de euro)

În contextul aderării României la UE, țara noastră a fost condiționată să creeze un organism care să gestioneze formarea profesională a angajaților din sistemul public.

Așa se face că, profitând de un context legislativ ambiguu, funcționarii din mai toate aparatele administrației publice, în special primarii și apropiații acestora, petrec vacanțe de lux, în stațiuni de top, la munte sau la mare, în România și de ce nu în străinătate și nu oricum, ci însoțiți de un adult, iar în unele cazuri chiar și de copii sau, de ce nu, nepoți. În tot acest timp, salariul lor curge nestingherit, deoarece ei se duc, nu-i așa?, în aceste „vacanțe” în „interes de serviciu”.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ