Share

”Moda” din instituțiile publice, care permite bugetarilor să-şi facă vacanţele la mare sau la munte, în hoteluri de 3 sau 4 stele, sub pretextul că merg la perfecţionare, este practicată și în Primăria ieseană VALEA LUPULUI

Cursurile de perfecţionare pot fi decontate, potrivit legii, de instituţia la care lucrează bugetarii, la fel şi cele aferente serviciilor de cazare şi masă dacă ”lecţiile” se ţin în alte localităţi decât cea de domiciliu, iar de regulă cursurile se țin la malul Mării Negre, vara sau pe Valea Prahovei, iarna.

Firmele specializate în organizarea de cursuri au decis să îmbine pentru clienţii lor, “plăcutul cu utilul” şi de câţiva ani programează mai toate aceste cursuri, pe litoralul românesc, în plin sezon estival, zeci de hoteluri fiind complet rezervate pentru bugetarii dornici să se „şcolarizeze” la malul Mării Negre.

Fenomenul concediilor mascate în cursuri de perfecţionare este prezent și în comuna VALEA LUPULUI

Primăria Valea Lupului, condusă de primarul Dumitru MIHAILUC, a plătit în total suma de 42 374 de lei adică aproximativ 9 000  euro doar pentru serviciile de cazare aferente unor cursuri de perfecţionare.

Citeste si   Radu BOTEZ se vrea primar, însă firmele lui au RUPT bugetul de stat! BOTEZ datorează statului român aproape 3.000.000 RON

Firmele care se ocupă de cazarea funcționarilor publici din primarea Valea Lupului sunt Inspire Travel SRL, HOVAKIM SRL şi VIVA HOLLIDAY 2003 SRL. Pe site-ul de licitații publice, SICAP, nu este specificată locația unde vor fi cazați cursanții, iar sumele plătite pentru aceste servicii de cazare sunt următoarele: 28 352,38 RON – Inspire Travel SRL,   6 857,2 RON – HOVAKIM SRL, respectiv 7 165 RON la VIVA HOLLIDAY 2003 SRL.

Pentru cursurile de formare profesională, au fost semnate 6 contracte de prestări servicii cu o valoare totală de 25 878 RON

Toate contractele, mai putin cel cu societatea FAXMEDIA CONSULTING SRL, au fost semnate pe data de 20.12.2019.

  • INSPIRE PARTNER SRL – Valoare contract – 9 250 RON
  • CENTRUL DE FORMARE APSAP – Valoare contract 8 521 RON
  • ASOCIATIA UNIVERSITARA COLUMNA – Valoare contract – 4907 RON
  • UNIVERS TRAINING SRL- Valoare contract – 1 460 RON
  • LECTOFORM CONSULTING SRL – Valoare contract – 990 RON
  • FAXMEDIA CONSULTING SRL – Valoare contract – 750 RON
Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Am încercat să aflăm de la edilul comunei Valea Lupului, cine va participa la aceste perfecționări, care este perioada în care se vor tine cursurile și mai ales unde vor fi ținute. În baza legii 544/2001 a fost trimisă o solicitare pe adresa primăriei.

În acest sens, 30 de zile mai târziu a venit și răspunsul: În urma cererii dumneavoastră înregistrată la Primăria Comunei Valea Lupului sub nr. 30IP/20.12.2019, prin care conform legii numărul 544/ 2001 privind liberul acces la informații de interes public cu modificările și completările ulterioare, solicitați informații privind licitații identificate în SEAP vă comunicăm următoarele:

În conformitate cu datele primite de la compartamentul de resort – compartiment Achiziții Publice și Investiții, cursurile identificate de dumneavoastră în SEAP au fost efectuate pe parcursul anului 2019 conform HG NR.1066/ 2019”

INFORMAȚIILE PUBLICE sunt trecute la SECRET în Primaria
VALEA LUPULUI

În urma răspunsului, pe lânga subiect, furnizat de Primăria Valea Lupului, ne-am deplasat la sediul instituției, pe data de 21.01.2020, pentru a discuta cu Dumitru MIHAILUC, edilul comunei. Primarul, a declarat că are cunoștință de solicitarea trimisă, însă nu stia că a fost formulat și un răspuns, deși documentul este semnat chiar de dumnealui. Edilul a completat (28.01-n.r.) că va discuta cu dna Panțiru, responsabil pe legea 544/2001, iar luni cand aceasta se va întoarce din CONCEDIU MEDICAL, va oferi un răspuns concludent.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

A mai trecut o săptămână iar răspunsul ”concludent” nu ne-a fost furnizat

Contactat telefonic în repetate rânduri, primarul nu a dorit să mai răspundă, în schimb, am reușit să luăm legătura cu viceprimarul comunei, Vasile CORDUN.

Viceprimarul nu a reușit decât să se împleticească în declarații, afirmând că răspunsul este semnat, însă este undeva ”pe drum”. Mai mult decât atât, CORDUN, a declarat că a discutat cu doamna Panțiru, iar aceasta îi va trimite răspuns când va ieși din SESIUNE.

În concluzie, transparența în Primăria Valea Lupului este inexistentă, funcționarii intră în concediu medical, pentru că au SESIUNE, actele sunt ”pe drum”, primarul nu știe ce semnează, iar banii publici sunt tocați după bunul plac al Primarului!


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pai e normal !!! ce vi se pare asa un lucru ieșit din comun?? Toți ” papa lapte” ăștia care sunt în funcții publice asa fac, doar bani noștri is banii lor, ce nu ați înțeles dragi romani ???!!! noi trebuie sa plătim taxe și impozite sa aibă ei unde merge în vacante!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ