Share

De mai bine de 8 luni ne luptăm cu virusul Covid-19. După aceste luni critice se pare că s-a găsit o soluție pentru încetarea răspândirii acestui virus.

Vaccinul BioNTech&Pfizer ar putea fi soluția!

Potrivit specialiștilor, vaccinul BioNTech&Pfizer va ajunge pe piața europeană în primul trimestru al anului viitor.  Însă, acesta trebuie să fie aprobat în primă fază de către Autoritatea de Reglementare, respectiv Agenția Europeană a Medicamentului.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 422.852 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Doctorul Alexandru Rafila crede că acest vaccin poate fi o rezolvare și totodată un răspuns pentru virusul Sars-Cov2, mai ales că  are o eficiență de 90%.

Clipul video cu doctorul Alexandru RAFILA poate fi vizionat  AICI.

„Acest vaccin se administrează în 2 doze”

„După ce va fi aprobat, primele cantități vor fi utilizate de către personalul medical, apoi de serviciile esențiale care țin de funcționarea sistemului de sănătate, apoi beneficiare vor fi  categoriile la risc.

Acest vaccin se administrează în 2 doze. Depinde foarte mult și de disponibilitatea populației de a se vaccina, este un element foarte important. Studiile sociologice au arătat  că undeva între 50%-60% din populație este dispusă în acest moment să se vaccineze”, a declarat şeful Disciplinei de Microbiologie  a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi al Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, doctorul Alexandru Rafila într-o conferință de presă susținută în Suceava.

Cu toate că noul vaccin ar putea fi o soluție eficientă, nu se poate vorbi despre o vaccinare obligatorie. Autoritățile nu pot impune obligativitatea vaccinării.

Citeste si   Primarul Ion LUNGU: „Continuăm MODERNIZAREA străzilor din municipiul SUCEAVA”

Totodată, Comisia Europeană a anunțat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer & BioNTech un contract pentru achiziția a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva Sars-Cov2.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ