Share

Reabilitarea și valorificarea potențialului turistic și cultural al Asamblului Mănăstirii Frumoasa din Municipiul Iași

„Mâine la ora 13:00, în sala mare a Primăriei, semnăm primul proiect european. Printre primele care s-au cerut de către Comisia Europeană sunt centrele de reabilitare a patrimoniului istoric și muzeal al României. Asta va însemna reabilitarea și valorificarea patrimoniului turistic la Mănăstirea Frumoasa, a declarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

În cadrul acestui imobil va funcționa un muzeu dedicat veșmintelor bisericești și obiectivelor de cult, la etaj urmând a fi redată publicului și sala de audiențe a domnitorului.

Prin reconstruirea parțială a demisolului și parterului se propun funcțiuni care vor pune în valoare statutul de monument istoric.

Parterul va fi partea de acces a publicului către sălile de expoziție din pod, dar va include și un muzeu format din cinci săli.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ