Angajările masive la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași, au fost suspendate 

Pe data de 17.09.2019, Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași a scos la concurs 93 de locuri de muncă în cadrul spitalul, fiind destinate infirmierilor și asistenților medicali.

270 de persoane au fost prezente la prima probă a concursului care s-a desfășurat în intervalul orar 10:00-12:40, fiind o marjă de 3-4 angajați pe un loc, pentru ambele categorii participante.

VEZI AICI:

VIDEO VAL de ANGAJĂRI la Institutul de Psihiatrie ”SOCOLA”! CHELTUIELILE cu personalul grevează deja…

După ce au precizat că au nevoie de oameni, deoarece Socola este în deficit de personal, conducerea a suspendat derularea concursului pentru posturile de asistenți și infirmieri.

În prima zi a concursului, purtătorul de cuvânt al Institutul de Psihiatrie ”Socola” Dr. Bogdan MUCENICA, ne-a declarat ”Ne bucurăm că acest concurs are loc după o perioadă în care posturile în Institutul nostru au fost blocate, astfel cu personalul angajat în urma concursului ne vom apropia de norma minimă necesară pentru funcționarea în condiții optime. Aceste angajări sunt necesare institutului pentru a ne apropia de o normă minimă prin lege. Pe viitor ne dorim să angajăm personal suplimentar, deoarece în asistența psihiatrică este necesar”.

După ce și-au dorit acest val de angajări, conducerea stopează fără un punct de vedere plauzibil

De ce a fost luată această decizie numai managerul spitalului, Gabriel OPRIȘANU, ne poate spune.

Citeste si   Bilanțul persoanelor INFECTATE cu COVID -19 în România a ajuns la 18.283! 496 sunt din IAȘI

Fiind contactat de către reporterii ”Bună Dimineața Iași”, Gabriel OPRIȘANU, nu a  răspuns apelurilor telefonice.

Fiind singurul din cadrul conducerii Institutul de Psihiatrie ”Socola” care a răspuns telefonic reporterilor ”Bună Dimineața Iași”, purtătorul de cuvânt al Institutul de Psihiatrie ”Socola” Dr. Bogdan MUCENICA, ne-a declarat:

Conform hotărârii de Guvern 286/2011, secțiunea 5, articolul 37-38, conducerea poate suspenda concursul până la o dată care va fi comunicată ulterior pe site. Conducerea a hotărât să suspende concursul în baza acestei legi. Momentan nu avem o altă dată stabilită, vom reveni cu aceste date pe site”. 

Institutul de Psihiatrie ”Socola” are la ora actuală în jur de 1100 de angajați, care grevează conform declarațiilor purtătorului de cuvânt, 89 – 90%  veniturile obținute lunar de spital.

Citeste si   Specializat în “privatizările” anilor ’90, Maricel POPA „pierde” finanțările europene! Banii EUROPENI vin la pachet cu controale RIGUROASE

 

Cu toate acestea, conducerea spitalului afirma că încă nu s-a atins norma minimă de personal și ulterior suspendă concursul, folosindu-se de o legea, fără a avea un punct de vedere plauzibil. 

Conducerea a suspendat un concurs pentru care a angajat SPECIAL o firmă de pază

Paza în cadrul spitalul este inexistentă în celelalte zile. În afară de agentul de pază de la poarta spitalului, angajații nu beneficiază de pază pe perioada întregii zile! Și discutăm totuși despre o unitate medicală care tratează pacienți cu tulburări de natură mintală!

Citeste si   VEȘTI BUNE pentru TINERII din comuna LESPEZI! Autoritățile locale au început demersurile pentru realizarea unei BAZE SPORTIVE

Pe timpul întregii probe, concursul a fost păzit de o firmă de pază contractată special de către conducerea spitalului. Care a fost utilitatea cheltuirii acestor bani publici, având în vedere ”rezulatul” acestei acțiuni care a fost suspendată?

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ