ideall.ro

Partidele și blocurile electorale au dreptul să ceară cel mult 50 de mii de lei, iar candidații independenți – până la 10 mii de lei

Într-un răspuns oferit la solicitarea TV8.md, Ministerul Finanțelor anunță că Galina Bostan a restituit toți banii pe 26 martie. Pentru rezultatul înregistrat la alegeri, statul i-a acoperit o mică parte din credit – 144 lei.

Partidul Democrația Acasă nu a întors deocamdată banii statului, deși termenul limită de rambursare a creditului a expirat pe 24 aprilie. Pentru rezultatele înregistrate la parlamentare, statul a redus doar cu 153 de lei creditul oferit patidului, restul sumei – 49 846 lei urmau să fie întorși.

„Am luat creditul, dar e mai greu cu întorsul. Așa este când nu ai oligarhi în spate. Aștept deja să încep munca de sezon, exporturile de fructe și atunci o să pot întoarce din bani proprii. E activitatea mea economică și eu singur deja o să întorc creditul. Eu nu-s cu nășei la Frankfurt, nici la Moscova. Erau mai multe voci care spuneau că am putea să-l întoarcem, dar asta e. Rămîi singur când ești cu bon de plată”, a declarat Vasile Costiuc, președintele Partidului Democrația Acasă.

Potrivit legislației, concurenții electorali pot solicita credite fără dobândă de la stat pentru desfășurarea campaniei electorale.

sensodays.ro

Statul stinge o parte din creditul oferit concurentului electoral în dependență de rezultatul înregistrat la alegeri. Calculele se fac astfel: suma creditului se împarte la numărul alegătorilor care au participat la scrutin, iar rezultatul obținut se înmulțește cu numărul de voturi valabil exprimate pentru concurentul electoral.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ