Noi promisiuni sau fapte reale? Oamenii s-au săturat de conturul politic

Senatorul PSD de Iași, Vasile TOMA, aflat la primul său mandat de parlamentar garantează deja pentru demararea lucrărilor la autostrada ce ar trebui să lege Moldova de Transilvania, pe tronsonul Iași-Târgu Neamț.

Parcurgem o nouă etapă în realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania și vestul Europei. 
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a dat startul etapei de depunere a ofertelor pentru proiectarea si construirea segmentului Iasi-Târgu Neamț.

Conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP, investitorii/constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Următoarea etapa va fi selectarea câștigătorului. Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro. Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public privat.

Realizarea autostrăzii Iași-Târgu Neamț este un început pentru asigurarea legăturii regiunii de nord-est a României cu Transilvania si pentru asigurarea cailor rutiere ocolitoare pentru localitățile de pe traseul autostrăzii. Proiectul este o prioritate națională și europeană.

O legătură rutieră rapidă spre Europa via Transilvania este o necesitate, o obligație de îndeplinit și a fost cerută în repetate rânduri de reprezentantii mediului de afaceri drept una dintre condițiile obligatorii pentru dezvoltarea economică a județelor Moldovei” a declarat Vasile Toma, senator PSD de Iași.

 

Realizarea autostrăzii MOLDOVA – TRANSILVANIA a trecut de la o necesitate acută la stadiul de “vis frumos”

Incapacitatea parlamentarilor PSD din MOLDOVA de a impune acest obiectiv strategic pe lista de priorități a propriului guvern a produs o dezamăgire majoră în rândul cetățenilor din județele Moldovei.

Pe fondul acestei evoluții, în mod firesc, noile promisiuni venite din partea ministrului PSD al Transporturilor și al colegilor săi de partid se lovesc de o reticență maximă manifestată de către moldoveni.

Doza de scepticism a populației crește odată cu abordarea lipsită de consistență a acestor exponenți politici care par dispuși să spună orice pentru a obține mai multe voturi la următorele alegeri.

Sunt atitudini perdante și este greu de explicat!

În cazul PSD, se pare că nici tinerii politicieni nu sunt capabili să înțeleagă că voturile partidului pe care îl reprezintă au scăzut și vor continua să scadă proporțional cu bătaia de joc manifestată la adresa cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ