Share

Într-un comunicat transmis de senatorul Vasile Toma acesta subliniază probleme importante cu care se confruntă infrastructura ieșeană. Proiecte de anvergură pentru zona Moldovei sunt uitate de autorități în favoarea altor inițiative naționale.

Iașiul este din ce în ce mai departe de autostrăzile din regiune

Fără condiții de transport corespunzătoare  economia din regiunea Moldovei nu va fi niciodată dezvoltată și solidă. O  infrastructură eficientă este mai mult decât necesară în momentul de față pentru zona de Nord-Est a țării.

În comunicatul de presă transmis de senatorul ,Vasile Toma, acesta a declarat:

” În această vară, Guvernul a lansat Planul Național de Investiții și Relansare Economică, care, ca de obicei, este plin de obiective mărețe, dar care nu reprezintă altceva decât un alt document în care preocuparea majoră este să ni se prezinte vorbe ca formă de rezolvare și acțiune, faptele fiind ultimele care să preocupe pe cineva din actuala Guvernare.

Verbal, Guvernul spune că “modelul de dezvoltare economică din ultimii ani a neglijat programele de investiții publice în proiectele majore de infrastructură de transport. Se impune astfel o regândire a priorităților/obiectivelor din aceste domenii, cu asigurarea finanțării necesare în următoarea perioadă, respectiv, implementarea adecvată a unor măsuri pe termen scurt, mediu și lung.”

Deci, punct și…de la …capăt. Din nou!

Ministerul de Finanțe a făcut publică lista proiectelor prioritare la finanțare. Fără Autostrada Iași-Tg. Mureș!!”

Lipsa de interes a organelor de conducere este îngrijorătoare. Acest proiect ar trebui să constituie o prioritate pentru dezvoltarea zonală și nu numai.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

În comunicatul de presă transmis de senatorul Vasile Toma, acesta a mai declarat:

”La intervenția premierului, au făcut modificarea. Dar e clar că, din punctul de vedere al finanțiștilor și al specialiștilor în infrastructură (CNAIR) din acest Guvern, Autostrada Unirii NU este prioritate. Intervenția premierului a îndreptat de formă o eroare care, de fapt, arată o minimă preocupare pentru Iași. Pentru Moldova.

Mai mult, se pare că actualii guvernanți nu văd Moldova decât până pe la Bacău. Altfel, cum putem explica faptul că documentațiile pentru tronsonul Iași-Tg. Neamț din A8 și pentru tronsonul Bacău-Pașcani din A7 sunt cele mai întârziate?!

Să fie foarte clar! Orice autostradă care unește Moldova cu Vestul țării și al Europei trebuie să înceapă de la Iași!”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ