Share

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 27 februarie – 23 aprilie 2020, expoziția „The (Future) Last Supper”, care prezintă o instalație semnată de artistul Doru Nuță

Acest proiect artistic ilustrează într-o manieră alegorică situația actuală a Uniunii Europene, invitând vizitatorii-participanți să gândească și să discute despre soluții posibile pentru actualele provocări sociale, economice și culturale ale spațiului european.

Citeste si   ZĂMOSTEANU s-a ”REPROFILAT”! Noul sediu al OPEREI va fi construit de FRIMA dezvoltatorului IMOBILIAR

Instalația, formată din 12 panouri, înalte de 250 cm (pictate cu portrete ale tinerilor europeni, fiecare stea din steagul Uniunii Europene, fiind simbolizată de un panou, și aranjate în jurul unei mese simbolice, recreează scena Cinei cea de Taină cu cei 12 apostoli. Analogia permite publicului să realizeze paralele între implicațiile morale ale scenei biblice și deciziile de care depinde viitorul Europei ca spațiu comun în toate sensurile – de la habitat, la tradiții culturale.

Citeste si   MOLDOVA, regiunea uitată a ROMÂNIEI! PROIECTUL Autostrăzii A8 Ungheni-Iași- Târgu Neamț-Târgu Mureș se amână din nou

Piesa centrală a instalației se află pe masa goală – heringul roșu, o metaforă care, în expresia originară, în engleză (“to throw a red herring”), înseamnă a conduce pe o pistă greșită. În spatele iluziei unei comunități armonice, este evidentă răceala, sugerată atât de cadrul sever și minimalist, cât și de poziționarea portretelor la o înălțime stânjenitoare în raport cu privitorul.

Citeste si   1.551 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Vernisajul acestei expoziții prezentată publicului ieșean va avea loc joi, 27 februarie 2020, ora 17.00, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Artă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ