Share

Admitere fără taxă la USAMV Iași

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a eliminat taxa de înscriere la admiterea din iulie 2020.

Decizia a fost luată în ședința Consiliului de Administrație de ieri, 12 mai 2020, din dorința de a veni în sprijinul absolvenților de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăți ale USAMV Iași.

Concret, aceștia vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere, în anii trecuți valoarea acesteia fiind stabilită la 150 de lei, pe domeniu

Menționăm că, din cauza situației pandemice în care ne aflăm, conducerea USAMV Iași a mai decis și eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară. Așadar, admiterea la toate domeniile facultăților USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Concret, este vorba de nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50% și nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%”, a declarat conducerea USAMV.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea candidaților pentru Admiterea la licență, din sesiunea iulie 2020, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară.

În aceeași perioadă, 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.

În perioada, 6 – 20 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură și Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației și Cercetării de către USAMV Iași este de 1315, dintre care 850 locuri sunt finanțate de la buget

USAMV Iași oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/.

Este important de precizat faptul că studenții USAMV Iași beneficiază de burse – în țară și în străinătate, de cazare în campusul studențesc format din cămine prevăzute cu săli de bucătărie și cu spălătorie, de condiții moderne de studiu, de baze de practică proprii, situate în mai multe regiuni ale țării, precum și de o bază sportivă completă.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ