Share

Platforma online nextlab.tech pentru învățarea informaticii și roboticii este lansată oficial începând de către Banca Comercială Română și Nextlab.Tech

Pe platformă, elevii pot beneficia de fluxuri de învățare și webinarii prin YouTube, precum și de un asistent de învățare bazat pe inteligență artificială.

Inițiativa reprezintă faza I a concursului național de robotică NEXTLAB.TECH, cel mai mare concurs de robotică pentru elevii din România.

Concursul național de robotică Nextlab.tech este parte a programului Romania Tech Nation și e înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării.

Banca Comercială Română si Nextlab.Tech lansează platforma online NEXTLAB.TECH, pentru învățarea informaticii și roboticii, ca parte a programului Romania Tech Nation

Pe platformă, elevii pot beneficia de resurse de învățare și webinarii prin YouTube, precum și de un asistent de învățare bazat pe inteligență artificială. Platforma găzduiește cel mai mare concurs național de robotică din România, care se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani.  Competiția este înscrisă în calendarul Ministerului Educației și Cercetării.

Citeste si   BULETIN DE PRESĂ-23 septembrie 2020, ora 13.00

În concurs se pot înscrie profesori de informatică, matematică, fizică, chimie, dar și orice altă disciplină precum învățătorii și cadrele didactice de la ciclul primar. De asemenea, elevii care nu reușesc să identifice o echipă coordonată de un profesor în școala în care învață, se pot înscrie individual.

Concursul este organizat în două faze: prima se desfășoară online, cu roboți virtuali, iar cea de-a a doua presupune construirea unor roboți fizici NEXTLAB.TECH bazați pe platforma ARDUINO

Trecerea din prima fază în cea de a doua se face pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platforma NEXTLAB.TECH în intervalul 15-30 aprilie 2020. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu motivațional vor fi selectați beneficiarii celor 500 de kituri gratuite oferite de către Banca Comercială Română.

În ediția de anul acesta există doi roboți de concurs: MIRO și TECNICUS. Robotul MIRO e mai simplu și poate fi asamblat și de elevii mai mici. TECNICUS este destinat elevilor cu înclinații tehnice și liceelor tehnologice. Există trei probe de concurs: LINE FOLLOWER BASIC, LINE FOLLOWER ADVANCED și SUMO.

Citeste si   Nou FOCAR de COVID-19 în MIROSLAVA! 11 persoane au fost testate POZITIV

Faza finală se va susține între 21-22 noiembrie 2020 la Romexpo, București. Pentru a ajuta profesorii și elevii să construiască și să programeze roboții de concurs, organizatorii se vor deplasa în 200 de puncte de roboajutor

Tehnologizarea și abilitățile digitale sunt esențiale pentru a-i ajuta pe copii și tineri să se bucure de toate oportunitățile disponibile pentru o viață mai bună. Credem în capacitatea lor de a contribui la dezvoltarea comunităților din care fac parte, de aceea ne dorim să investim în proiecte educaționale care să-i ajute să-și dezvolte abilități și cunoștințe tehnologice. Ne bucurăm să îi susținem să se autodepășească și să-și îndeplinească visurile, a declarat Nicoleta Deliu, Head of Communication Banca Comercială Română.

Concursul de robotică NEXTLA.TECH este o șansă pentru elevii și profesorii din România de a beneficia de elemente educaționale moderne legate de STEM (Science, Technology, Engineering and Maths). Învățarea este transdisciplinară și are la bază o platformă cu inteligență artificială realizată de NEXTLAB.TECH.

Asamblarea și programarea roboților conduce la dobândirea de cunoștințe și aptitudini în conformitate cu noile recomandări ale Uniunii Europene”, a declarat managerul proiectului, prof. univ. dr. Răzvan Bologa de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București.

Citeste si   De ce la TOMEȘTI toate contractele mari ajung la LIS AFFAIR SRL? Ștefan TIMOFTE: „Așa vreau eu!”

Concursul este organizat de Asociația „Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub” (CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București. Banca Comercială Română este sponsor principal la nivel național al acestui program. Sprijinul logistic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să vizitați site-ul https://nextlab.tech/.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ